Ervaringen

9,4/10 1080 reviews


9,2/10
“een heerlijke boot”
Odilde Dirkzwager van Milaan | 27 juni 2022
TIP Neem een ligbed kussen of luchtbed mee, zodat je heerlijk op het voorgedeelte kan zitten of liggen.
De boot de Antoinette hadden we uitgezocht om dat er zowel voor als achter een slaapvertrek is. De badkamer en de wc bevinden zich alleen in de grootste slaapkamer wat voor onze volwassen zoon wel lastig was. De boot heeft beneden twee tafels met banken waaraan je gescheiden kan zitten. Wij vonden dat vooral `s avonds erg plezierig. Bij mooi weer kan je heerlijk buiten zitten. Bij slecht weer is de tent bij de buitenbesturing wat krap. Hierdoor kan je maar met drie personen op het buiten dek onder het scherm zitten.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de mooie review!
Lees meer

10,0/10
“Volgend jaar weer.”
Piet Meijers | 27 juni 2022
Al weer 5 jaar met deze boot bij de Schiffart gevaren, en voor volgend seizoen al weer geboekt. Dit zegt eigenlijk al wel genoeg denk ik.
En natuurlijk is er wel eens een kleinigheidje, dat overkomt iedereen toch ? Maar we voelen dat er zorg is voor hetgeen wordt aangeboden. Dat geeft een goed vertrouwen.
Schiffart ga zo door !!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Na 5x is De Ruyter nog steeds jullie favoriet! Bedankt voor de mooie woorden, graag tot volgend jaar!
Lees meer

9,6/10
“Doerak 800 LX Linda”
Frits | 26 juni 2022
TIP Neem 2 uur vaarles is geen overbodige luxe maar ook voor de veiligheid van uzelf en anderen op het water.
Ruime boot voor 2 personen prima vaareigenschappen om de Friese meren te ontdekken.
Na een frisse nacht even de kachel aan en het was snel warm.
Service zeer klantvriendelijk Digitenne geen goede ontvangst werkte nauwelijks gemeld bij inlevering van de boot de kosten hiervan werden direct in mindering gebracht TOP.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt! Goed om te lezen dat u blij bent met onze service. Graag tot ziens in onze jachthaven!
Lees meer

8,4/10
“Doerak-700-margriet ”
Herma van Vugt | 26 juni 2022
TIP Lekker rustig varen,maximaal 2000 toeren ,is heel ontspannen en scheelt enorm in het brandstofverbruik!
Paar dagen heerlijk gevaren op de Friese meren! Vaak aan de Markeritten overnacht!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn om te lezen dat jullie heerlijk hebben gevaren op de Friese meren. De aanlegplaatsen van de Marrekrite zijn inderdaad aan te raden!
Lees meer

10,0/10
“De Marije”
Claudine Koolen | 26 juni 2022
Wc bril zat los.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de 5 sterren!
Lees meer

8,4/10
“Boot Nicole”
Jos | 22 juni 2022
TIP Wij hebben in verschillende havens aangemeerd. Er zijn tussen de havens veel verschillen in prijs en kwaliteit. De haven in Wartena was wel een topper. Vriendelijke mensen en een prachtige sanitaire voorziening. Het aanmeren aan de Marrekriten was wel het leukste. Prachtige plekken en als je geluk hebt lig je er helemaal alleen, wat een rust!! Aanmeren in Bolsward is ook een aanrader omdat je midden in de stad langs de stadsgracht ligt. Lekker de stad in is dan heel makkelijk. Dat geld ook voor jachthaven
Wij zijn over het algemeen heel tevreden over de boot Nicole. Een nadeel is dat een vast bed ontbreekt waardoor het bed ieder dag van een zitje omgebouwd moet worden naar een slaapplaats. De toilet was wel een tegenvaller. Heel klein en ondanks dat we de toilet meerdere keren hebben schoongemaakt bleef het er onaangenaam ruiken. Volgens de monteur zou dat te maken kunnen hebben met de leidingen. Onderweg een probleempje met de oliedrukmeter die heel snel en vakkundig werd opgelost door een monteur die na een telefoontje naar ons toe kwam.
Ondanks deze kleine ongemakken hebben we heel erg genoten van het varen met de Nicole. Met zijn 7 meter een handzame boot en vanwege een hoogte van 2.40 meter kun je onder veel bruggen doorvaren. Bovendien is het door een geringe diepgang mogelijk om op veel plekken te varen.
Kortom wij hebben twee heerlijke weken gehad met deze boot.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn op te horen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Antoinette”
Frederik redele | 22 juni 2022
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt!
Lees meer

9,6/10
“Doerak ‘Marije’”
Fam. Kuiper | 20 juni 2022
Na een vriendelijk ontvangst met een kop koffie en een korte uitleg over de boot en een tas vol gegevens op naar ‘onze’ Doerak Marije. En wat zag Marije er goed uit! De boot was piekfijn in orde, alles lekker schoon, bedden al fijn opgemaakt en voor al onze spullen ( want wat hadden we weer veel bij ons, haha) was er genoeg opbergruimte.
En wat hebben we weer een heerlijke vakantie gehad in het prachtige Friesland. Elk jaar worden we weer verrast door de mooie natuur, de vele prachtige aanlegsteigers van Marrekrite en elk jaar zwaaien we als ‘boot eigenaren’ vriendelijk naar elkaar.
Over Marije zijn we heel tevreden, een prachtige en fijne boot.
Binnenkort de vakantie plannen voor het nieuwe jaar maar snel bespreken en gauw een boot boeken voor 2023.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een mooie woorden, super bedankt! Friesland is inderdaad prachtig. Wij zien jullie boeking binnenkort wel verschijnen, graag tot volgend jaar!
Lees meer

9,6/10
“Joanna”
Van den Berg | 20 juni 2022
Hele fijne boot voor een onvergetelijke vakantie
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt! Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Als een koning op het water!”
Fam. Roso | 19 juni 2022
TIP De app Vaarroute Online is een aanrader! Bezoekje Lemmer zorg dat je op tijd bent, rond 12.00 uur, wij hebben aangelegd bij jachthaven Lemmer Binnen, loopafstand van het centrum! Neem genoeg 1 euromunten mee! Mooie Passantenhavens: Grou, Balk, Langweer, Workum, Dokkum! Oja, overnachten bij een Marrekrite een MUST DO!
Wij hebben hiervoor de Joanna en Martine mogen gevaren, allen prachtschepen! De Van Riebeeck is wel de kers op de taart, de bestuurder-en bijrijdersstoel zijn echte fauteuils! De lage zit aan het water is heerlijke vertoeven met een extra waterkraantje en zelfs een wijnkastje! De boot ligt stabiel op het water ook met stevige wind.

Wat je vaarvakantie compleet maakt is de warme service van de familie Schiffart en hun vakkundige personeel, niets is te veel en men is altijd bereikbaar! Wij kijken alweer uit naar volgend jaar!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super, wat fijn om te horen dat onze schepen en service jullie zo goed bevallen! Graag tot de volgende keer, welke boot gaat het dan worden?
Lees meer

9,2/10
“Geweldig”
C hoejenbos | 13 juni 2022
TIP Dit keer workum gedaan. Heel leuk stadje
Wat een schip. Dit keer hadden we de van speyk, vorig jaar de Hubertus! Dat geeft al.aan hoe tevreden we zijn. Het schiphorst alles! Heerlijke bedden, veel opruimkasten, luxe keuken, heerlijkbovendek, radio, tv...
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor deze mooie review! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Fijne boot om mee te varen.”
Ben en Petra | 9 juni 2022
TIP Naar Franeker via Bolsward en Wommels is een erg mooie route en in Franeker kun je mooi vlakbij het centrum aanleggen. Van daaruit via de elfstedenroute naar Leeuwarden waar je in de singels om het centrum kunt aanmeren. Ook het Tjeukemeer en Echtenerbrug zijn erg mooi en via Steenwijk en Kalenberg langs de Weerribben is echt een aanrader. Verder zijn er onderweg erg veel Marrekrite ligplaatsen waar je, weliswaar zonder voorzieningen aan de wal, gratis kunt overnachten omdat de boten van de Schiffart uitger
De ontvangst bij de Schiffart gaf gelijk een goed gevoel, koffie en een korte uitleg over de boot en daarna met een tas vol gegevens zoals waterkaarten en een infomap naar de boot. Rond twee uur kwam schipper Rob aan boord om ons te uit te leggen hoe de diverse knopen het beste aangelegd kunnen worden en werd het varen met de boot beoefend en rond vier uur gingen we zelfstandig op pad. We hebben met de boot Femke een week gevaren en ca. 300 km afgelegd waarvan een stuk de elfstedenroute. Na de week varen was de terugkomst ook goed geregeld en werd ons al snel verteld hoeveel brandstof er was getankt. De dag erna werd de borgsom minus de brandstofkosten al teruggestort op onze rekening. Al met al een erg goede ervaring met de Schiffart en voor herhaling vatbaar.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Blij om te horen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad. En zo te horen hebben jullie ook een mooie route kunnen varen. Graag tot een volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“Joanna”
Bert en Madeleine | 8 juni 2022
Wist u dat er een liedje bestaat “give me hope Joanna” , dat blijft wel even hangen. We hebben een super week gehad. Geboft met het weer. Heerlijk schip, fijn in de natuur gelegen met alle benodigde faciliteiten. En leuke familie Schiffart. Alles goed geregeld, aan te bevelen.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt, wat een mooie woorden! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“elfstedentocht per boot”
Wim & Willy Goossen | 6 juni 2022
TIP vaar de elfstedenroute. van terherne naar sneek, ijlst,sloten,stavoren,hindeloopen,workum,bolsward,harlingen,franeker,bartlehiem,dokkum, over oudkerk onder de tegeltjesbrug door eindigend op de bonkevaart in Leeuwarden. dan over Grou terug naar Terherne.
We hadden vooraf 2 uur les genomen van "ouwe"zeebonk Rob, die leerde ons knopen, aanmeren , weg varen enz. (aan te bevelen) .
Veel beleeft en veel gezien , het was onze eerste solo vaarvakantie en het smaakt naar meer.
Omdat onze boot 2,40 m hoog was kon ie onder de meeste bruggen door.
We lagen bij de molen van dokkum heerlijk rustig.
En Friesland kent de zogenaamde marekrite dan mag je gratis overnachten in de natuur.
ook een aparte vermelding voor de jachthaven van Wommels, super netjes en schoon sanitair.
Ook bijzonder mooi gelegen was de jachthaven van Grou.
al met al een schitterende vakantie, als je dan thuis komt en die beelden van schiphol ziet dan hebben we een juiste keuze gemaakt.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een schitterende vakantie, helemaal top! En wat goed om te horen dat de vaarles jullie zo goed is bevallen. Graag tot een volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“De Antoinette is fantastisch ”
Mark Linssen | 5 juni 2022
TIP Bezoek en leg aan voor minimaal 1 nacht in de Marrekrite!
Wat een heerlijk complete boot.
* Het 2 persoons bed ligt heerlijk.
* De dieselmotor loopt heerlijk soepel en heeft genoeg vermogen.
* De boot is erg compleet uitgerust.
* De boeg en hek schroef maakt het allemaal wat makkelijker

We hebben een fantastische vakantie gehad en hebben van de prachtige natuur mogen genieten in Friesland.
Ook hebben we de havens van Joure en Lemmer bezocht, de boot liet zich keurig in de box manoeuvreren, zodat we redelijk vlot en stressvrij de dorpen hebben kunnen bezoeken.

We kunnen niet wachten om volgend jaar weer met de Antoinette uit te mogen varen.
We willen jullie graag bedanken en complimenteren voor de ontvangst, service en afhandeling!

Groeten Mark & Esther
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor deze mooie review! Fijn dat jullie hebben genoten van jullie vaarvakantie. Graag tot een volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“Weekje varen”
Patrick | 5 juni 2022
Wij zijn juist terug van een weekje varen rond de Friese meren.
Vermits we graag op de kleinere watertjes varen verkiezen we al enkele jaren voor de Brûzer
Door hun beperkte hoogte kan je op veel plekken waar je met de grotere niet kan komen.Dus rust verzekerd.
De boot was zoals steeds netjes gereinigd en technisch in orde .
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de mooie review!
Lees meer

9,2/10
“De ster van Antares straalde”
Jeroen | 5 juni 2022
TIP Na de elfstedentocht nu de natuurrijke route richting Blokzijl en terug.
Wat een prachtige midweek op de Antares. Stabiel, van bijna alle gemakken voorzien en alle ruimte om met zijn tweeën te genieten van de natuur, het varen en de uitstapjes in dorpen en steden. Zeer de moeite waard!
Edoch als het technisch mogelijk is...dan heb ik liever een koffiezetapparaat dan een tv aan boord...
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat goed om te horen dat jullie zo genoten hebben. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Een geweldige eerste keer...”
Eddy en Marjon de Groot | 1 juni 2022
TIP Wat wij erg leuk vonden was het overnachten in de vrije natuur. We hebben geslapen op de Brandemar, zie de 1e foto. Heel mooi gebied. Ook het varen door die mooie historische plekken, zoals Blokzijl, Sloten, Sneek en nog vele andere plaatsjes is geweldig. En vergeet de Kalenbergergracht niet in de Weerribben. Oh ja, je kunt onderweg soms ook gewoon ergens aanleggen om lekker te lunchen. Wij deden dat bijvoorbeeld in Utherne. Er is te veel te vertellen, dus ga het er-varen zou ik zo zeggen.
Ze zeggen wel eens dat een boot een levend ding is. Nou, zo voelde dat ook wel voor ons.
Joanna maakt niet veel geluid, voelt heel stabiel en is enorm knus.
Alles wat je nodig hebt is aan boord. Heerlijk schoon en fris.
Het was onze eerste keer, zo'n vaarvakantie, en het smaakt naar meer!
Voor die tijd hebben we wel ons vaarbewijs 1 gehaald. Wij vonden het fijn de regels een beetje te kennen. Het hoefde niet per se.
De mensen die je onderweg tegenkomt willen eigenlijk altijd wel helpen met bijvoorbeeld afmeren, ja, heel fijn.

Daarom hebben we alweer geboekt voor volgend jaar 😁
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een geweldige eerste keer die smaakt naar meer! Wat goed dat het varen jullie zo goed is bevallen. Hartstikke leuk dat jullie weer terug komen.
Lees meer

10,0/10
“Weekend met de Nicole”
Jaap en Hennie | 27 mei 2022
TIP Ga de Alde Faenen in en geniet van de mooie natuur geweldig
Prachtig weekend gehad met een fijne boot ,is zeker voor herhaling .
Het is een prima complete boot niks ontbreekt.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt, graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,8/10
“Genoten ”
Roy | 27 mei 2022
Mooie belevenis op het water. Prettig om zo eens kennis te maken met het varen van een bootje. Erg leuk om te doen. Ik zeg een aanrader.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt!
Lees meer
1 2 3 27