Ervaringen

8,4/10 751 reviews

4 sterren (164)

8,0/10
“Charter vom 17.10. bis 24.10.2020”
Heidi und Stefan Gläser | 25 oktober 2020
TIP Buchungstipp für 2021: Macht Urlaub auf dem Boot.... die beste Quarantäne die man sich wünschen kann.....
Nach anfänglichen Schwierigkeiten mit der Bootstechnik (Warmwasserversorgung, Überdruckventil defekt) haben wir trotz der Coronasituation einen erholsamen, schönen Urlaub auf dem Boot verbracht. Unser Törn war von Terherne nach Burgum, Leeuwarden, Earnewald, Naturschutzgebiet Venen und Sneek. Es war unsere 3.Fahrt mit der 'de Ruyter',
-Ankommen und Wohlfühlen-!!!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Schönen Törn ! Vielen dank für die bewertung :) Bis die 4. ;)
Lees meer

7,2/10
“Herfst midweek in Friesland ”
Annemarie Wink | 24 oktober 2020
TIP Museum en shoppen in Joure!
Heerlijke midweek op het water. Wel wat kort want je hebt eigenlijk alleen di, wo en do om te varen. Vrij ochtend al vroeg de boot inleveren. Waardoor wij zowel ma, do nacht in Haven Terherne hebben gelogeerd. Heb je nog nooit gevaren dan zou ik wel les nemen. Wij vonden het met kleine kinderen een intensieve mid week. Boot voldoet volledig aan omschrijving.
Prijs / kwaliteit
4,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de review :) Wat heerlijk dat het fijn geweest is, de tips nemen wij mee naar het nieuwe jaar. Graag tot dan!
Lees meer

8,0/10
“Elfstedentocht (gedeeltelijk)”
Gerard Noordhoff | 20 oktober 2020
Begin oktober hebben we de “Bastiaan” gehuurd voor 14 dagen. Met de bedoeling het hogere gedeelte van de Elfstedentocht te ontdekken. Het lager gelegen hadden we al bezocht. Het weer werkte niet erg mee maar desondanks hebben we ons uitstekend vermaakt en veel gezien, vooral veel bruggen. De Bastiaan is een uitstekend schip met het nodige comfort. Al met al ondanks de regen en veel wind was het een geslaagde vakantie
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat zonde dat het weer niet zo mee zat, we duimen voor jullie dat dit de volgende keer anders is :) Heerlijke route waar veel te zien is, leuk!
Lees meer

8,8/10
“Fijne midweek op de henriëtte”
Kees en Tilly kruijssen | 12 oktober 2020
TIP Jachthaven Sneek, Bolsward, Woudsend, allemaal leuke plaatsjes om aan te leggen, uit eten te gaan en en te overnachten.
Deze midweek vakantie valt in de categorie: "het weer was niet zo geweldig" , maar we hebben met z'n tweeën genoten op de Henriëtte, een doerak van 8,5 meter lang. Door de hoogte van maar 2.40 meter konden we onder verschillende bruggen door.
Fijne bedden, lekker geslapen. Als je met 4 personen op deze boot zou gaan is er wel wat weinig bergruimte, maar verder is deze boot helemaal oké!!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de leuke review en route tips! Jammer dat het weer zo slecht was, we gaan duimen voor een heerlijk zonnetje de volgende keer :)
Lees meer

8,0/10
“Prachtig Friesland per boot ”
Elja | 29 september 2020
TIP Friesland kent heel veel leuke aanlegplaatsen. Met name in het weekend is het raadzaam om tijdig een ligplaats te regelen. Wij vonden niet alleen de bekende plaatsen als Heeg, Langweer, Joure en Grouw de moeite waard (goede ligplaats en havenfaciliteiten maar ook plaatselijke gezelligheid en leuke eetgelegenheden) maar zeker ook kleinere en minder bekende plaatsen als Gaastmeer en de thuisbasis Terherne.
Geweldige nazomer waarin het meer dan de moeite waard was om Friesland met een boot te verkennen. Wij huurden een Doerak 850, "het lelijke eendje onder de boten", zoals meermaals werd opgemerkt. De boot is gedateerd en erg gevoelig voor (zij-)wind. Wij merkten dat de boot voor een onervaren bemanning bij een windkracht van meer dan 4-5, moeilijk onder controle is te houden. Bij te harde wind is het verstandig in de haven te blijven. Wij misten hier een aanwijzing over in het bootboek.
Wij werden hartelijk ontvangen en alle medewerkers waren erg behulpzaam (net als de meeste havenmeesters op onze tocht). Vaarles wordt een onervaren bemanning voorafgaande aan de reis aanbevolen. De boot was schoon en opgeruimd, de afwikkeling was probleemloos. Wij hebben direct plannen gemaakt voor een nieuwe vakantie op het water maar willen dan kiezen voor een andere boot uit de prachtige vloot van De Schiffart.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor de uitgebreide review en tips voor ons, maar zeker ook voor andere gasten. Tot volgend jaar, op naar een vakantie met 1 van onze prachtige zwanen ;)
Lees meer

8,8/10
“Tolles Boot in wunderschönem Revier”
Christian und Gaby Jung | 27 september 2020
TIP 1-2 runde grosse Küchen-Schüssel wären wünschenswert Kapitäns-Stuhl zum Drehen Gekühlter Willkommens-Drink (Wein oder Bier) an Bord des Schiffes
Wir genossen das luxuriöse, geräumige und gut bestückte Schiff in einer prächtigen Natur. Eine exakte Reiseplanung (Bootshöhe und -Tiefgang) ist erforderlich und unabdingbar. Die „Biggerworks Wasserkarten“ sind ein praktisches online Hilfsmittel zur Routenplanung. Speziell in der Hochsaison lohnt es sich bei Hafen-Übernachtungen im Vorfeld anzufragen, ob noch Liegeplätze vorhanden sind. Toll hatte das Boot einen Staubsauger an Bord. Das Selbstmitbringen der Bettwäsche (ausser Leintuch) war wegen Corona Auflage von der Reederei, was uns zuerst etwas stresste, wegen Platzmangel bei der Anfahrt, aber dann zu guter Letzt als sehr angenehm erschien, im „quasi eignen Bett“ zu schlafen. Die Heizung an Bord liess uns selbst bei sehr kühlen Nächten nie frieren. Alles in allem würden wir jederzeit wieder mit diesem Schiff auf den Friesischen Gewässern kreuzen.
Woudsend und Langweer sind hübsche Orte und schöne Häfen; die Durchfahrt von Sneek ist eng aber sehr malerisch und ein Erlebnis, wenn möglich in mitten in der Stadt anlegen. Die grossen Wasserwege wie Prinzess Margreth Kanal und Jan Friso sind unserer Meinung nach zu meiden, die kleinen Wasserwege sind viel schöner. Mareekrite ist eine tolle Einrichtung.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für die schöne und umfangreiche bewertung. Klingt alles wie ein sehr gute Urlaub, schöne Törn gemacht ... gemütlich im eignen Bett geschlafen (;-), einfacht super ! Gerne bis zum nächsten mal wieder.
Lees meer

8,0/10
“Alles super”
Andreas | 26 september 2020
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
4,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen herzlichen Dank und sehr gerne bis ein anderes Mal wieder:)
Lees meer

8,4/10
“Linda ”
Detlef Lucht | 23 september 2020
TIP Sehr schön war es in Stavoren . Auf dem Weg dorthin unbedingt einen Stopp auf Taka Tuka Eiland einlegen und das Kind in einem wiederentdecken .
Das richtige Boot für 2 Personen. Gute Aufteilung.
Leicht zu fahren,auch für Anfänger. Was etwas fehlt, ist Stauraum für Textilien und Haken für Handtücher oder Jacken.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank, auch für die Tipps! Bis zum nächsten Mal, wir freuen uns.
Lees meer

8,0/10
“Antares”
Felix | 22 september 2020
Prima schip, alles keurig verzorgd. Twee dingen: een roerstandaanwijzer ontbreekt, maar zou het leven een heel stuk gemakkelijker maken en is op een dergelijk schip ook best gebruikelijk. En - klein dingetje - de bril van de toiletpot is echt wel aan vervanging toe.

Voor wat betreft de service; bij vertrek al weinig tot geen begeleiding, alleen QR-code voor summier instructiefilmpje. Als je nog nooit met een dergelijk schip bent weg geweest is dat best weinig. Bij het inleveren al helemaal geen persoonlijk contact met de verhuurder. We waren (ruim vóór 0930u) de laatste dingen nog aan het pakken toen er wel zonder enige aankondiging ineens iemand aan boord stapte die de brandstoftank ging vullen. Maar geen enkele manier om het schip te laten inspecteren. Je moet dus maar afwachten of de borg teruggestort wordt, want je laat hem ongezien achter. Dat kan echt beter.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie reactie. Helaas met Covid 19 is het persoonlijke klantcontact aan boord voor jullie eigen veiligheid gereduceerd naar minimaal, het is daar niet of nauwelijks mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Dat wil niet zeggen dat wij niet voor jullie klaarstaan wat betreft service en vragen. Op de receptie zijn wij altijd bereid, op de haven lopen we rond voor eventuele vragen en ook telefonisch zijn wij goed bereikbaar. Schroom voor de volgende keer niet om daar gebruik van te maken!
Lees meer

8,4/10
“Comfortabele kampeerboot”
Femke Kaptein | 22 september 2020
TIP Terhegge is een heel goed uitgangspunt voor een rondje Woudaaproute met overnachtingen aan Marrekriten. Deze route is zo uitgestippeld dat je weinig last hebt van bruggen, goed beschut vaart en leuke dorpjes aan kan doen. Sla de houtzaagmolen in Woudsend niet over (zaterdag open) en het chocolade boerenijs bij Margje24 in Sneek is super!
Alles was aanwezig voor een compleet vaarweekendje met familie van 8 tot 82 jaar. Ook met regen en wind hield het bootje zich goed. Niet te groot, niet te klein en zelfs met regen nog heel comfortabel. Ook bedden sliepen goed. Niet het jongste bootje in de vloot maar nog prima vaarbaar. Alleen kleine verbeterpuntjes als nieuwe deksel voor afvalbak en batterij voor de scheepsklok. Fijne professionele afhandeling van de verhuur.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor jullie beoordeling en leuke tips!
Lees meer

8,4/10
“Linda ”
Detlef Lucht | 19 september 2020
TIP Sehr schön war es in Stavoren . Auf dem Weg dorthin unbedingt einen Stopp auf Taka Tuka Eiland einlegen und das Kind in einem wiederentdecken .
Das richtige Boot für 2 Personen. Gute Aufteilung.
Leicht zu fahren,auch für Anfänger. Was etwas fehlt, ist Stauraum für Textilien und Haken für Handtücher oder Jacken.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für Ihre Reaktion. Ausreichendes Stauraum finden Sie auch noch unter die Banken, vielleicht nicht entdeckt? Aber keine Haken für Handtücher? Natürlich gehören die da zu sein, nächstes Mal haben Sie Platz für die Handtücher und Jacken!!
Lees meer

8,8/10
“Jantina für ein Wochenende mit 4 Erwachsenen”
Thomas Lorbach | 15 september 2020
TIP Die Belüftungsschlitze und den Eingang der Achterkabine haben wir mit Fliegengaze abgeklebt, sonst gibt es die ganze Nacht keine Ruhe vor den Mücken. Das hat sehr gut geholfen. Abends haben wir im Cockpit ein Seil gespannt und eine Lampe daran aufgehängt. Im Cockpit haben wir eine Anti-Mücken-Kerze aufgestellt. Wenn man dran glaubt, hilft es auch. Bei der Bootsausstattung wäre ein Backofen toll, wenn man eine Woche unterwegs ist. Brötchen haben wir morgens auf dem Gasherd aufgebacken. Brötchen auf
Wir waren zum 6. mal für ein Wochenende mit 4 Herren über 50 mit de Schiffart im September unterwegs. Freitag- und Samstagabed wird gegrillt. Mittags stehen Kibbelinge auf dem Speiseplan. Sonntagabend geht es wieder heim. Die Achterkabine ist bei diesem Typ nur für bewegliche Erwachsene geeignet, aber für ein Wochenende geht es. Wirklich toll ist das Revier mit diesem Boot unter 2,5 m Durchfahrthöhe. Wir haben von Freitag nachmittag bis Sonntag nachmittag ca. 12 Motorstunden und suchen die auf 2,5 m Höhe begrenzten Strecken. Da sind wir oft stundenlang auf kurvigen Kanälen bei mäßiger Drehzahl mit 6 bis 8 km/h alleine unterwegs, einfach traumhaft. Und wir entdecken jedes Jahr Neues.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wir nehmen Ihre Tipps mit. Gut das Sie wieder von Friesland genossen haben!
Lees meer

8,0/10
“zeer leuke boot. ”
jerry crombez | 12 september 2020
TIP vaar zeker eens richting zoutkamp en neem de kleine sluis richting Lauwerzijl. Best spannend en enkel met doerak of bruzer te doen.
eefeling is een leuke boot om mee te varen zonder veel beperkingen van doorgang en diepgang.
Ze vaart soepel.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie reactie!
Lees meer

8,8/10
“Anna Marie”
Björn Wilharm | 9 september 2020
TIP Es sollten mehr Steckdosen auf dem Boot sein. Unter den Betten sollte besser sauber gemacht werden. Die Toten Mücken sollten von den Wänden und Decken entfernt werden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Es tut uns Leid das nicht alle Mücken entfernt waren...? Wir versuchen das Schiff immer tiptop sauber zu haben, das finden wir ganz wichtig. Entschuldigung, gerne ein nächstes mal besser.
Lees meer

7,6/10
“prima geregeld goede service en bereikbaarheid,complimenten”
Herman Hilgeman | 1 september 2020
TIP sneek/ijlst ga een stedentripje ,maken naar eigen inzicht
de beleving was voor mij anders dan mijn vrouw
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Maar beide wel evenveel plezier gehad? Graag tot een volgende keer!
Lees meer

8,4/10
“Solides Schiff”
daniel_voerdal | 1 september 2020
TIP Wir sind nun zum wiederholten Male von Freitag bis Montag mit der Antoinette unterwegs gewesen und haben für uns die ideale Route „Terherne-Sneek (FR), Sneek-Lemmer (SA), Lemmer-Terherne (SO)“ ausgemacht. In Sneek und Lemmer kann man sehr zentral anlegen und hat eine gut ausgebaute Gastronomie direkt vor Ort. Auch Einkaufsmöglichkeiten sind gegeben.
Die Antoinette haben wir nun zum dritten Mal gebucht und sie hat uns wie immer sehr gute Dienste geleistet.
Man merkt zwar, dass es sich um ein Schiff handelt, das schon einiges erlebt hat, aber es werden Mängel stets repariert.
Vom Raumangebot für 4 Personen ideal und von der Gesamtgröße ist die Antoinette gut zu händeln.
Alles in allem bietet die Antoinette alles was man braucht.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Schön das die Antoinette Sie immer gut gefallen hat und euch wieder Fahrfreude besorgt hat!
Lees meer

8,4/10
“Prima schip”
B. Huijkman | 16 augustus 2020
TIP Prima schip om meerdere dagen zonder walfaciliteiten mee te vertoeven.
Het is een zeer makkelijk te varen schip met alle noodzakelijke luxe aan boord. Zeker geen budget vakantie maar als je je nergens druk over wilt maken ideaal. Afwasmiddel en een paar extra koffiefilters (nu waren er 5 voor 1 week) was handiger geweest ofwel het vermelden waard op de site. Ook voor alle grote ramen zou een horretje handig zijn met de afgelopen hittegolf. Maar zoals gezegd laat de Diaz weinig te wensen over. De ontsteking (vonken) van het gasformuis zou wel gemaakt kunnen worden. Nu lagen er wel lucifers maar als die 1x nat zijn geworden wordt het een uitdaging.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor jullie reactie ;-)
Lees meer

8,4/10
“Prima schip”
prins | 13 augustus 2020
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Lees meer

8,8/10
“ein schöner Törn (sehr warm und zu kurz)”
Holger | 11 augustus 2020
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Lees meer

8,8/10
“Linda”
Anja Schönberger | 11 augustus 2020
TIP Fliegennetze für Fenster und Türen wären noch ein großes Plus. Ein paar Harken für Handtücher und Jacken zusätzlich wären auch noch schön. Sonst alles Top.
Super Boot. Immer wieder gerne.
Gutes Preis-Qualitäts-Verhältnis.
Die hygienischen Verhältnisse waren ok für mich.
Ausrüstung: Alles da was man braucht.
Service und Gastfreundschaft bestens.
Seengebiet auch bestens.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für Ihre Reaktion!
Lees meer
1 2 3 9