Ervaringen

8,4/10 1080 reviews

4 sterren (136)

8,4/10
“Doerak-700-margriet ”
Herma van Vugt | 26 juni 2022
TIP Lekker rustig varen,maximaal 2000 toeren ,is heel ontspannen en scheelt enorm in het brandstofverbruik!
Paar dagen heerlijk gevaren op de Friese meren! Vaak aan de Markeritten overnacht!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn om te lezen dat jullie heerlijk hebben gevaren op de Friese meren. De aanlegplaatsen van de Marrekrite zijn inderdaad aan te raden!
Lees meer

8,4/10
“Boot Nicole”
Jos | 22 juni 2022
TIP Wij hebben in verschillende havens aangemeerd. Er zijn tussen de havens veel verschillen in prijs en kwaliteit. De haven in Wartena was wel een topper. Vriendelijke mensen en een prachtige sanitaire voorziening. Het aanmeren aan de Marrekriten was wel het leukste. Prachtige plekken en als je geluk hebt lig je er helemaal alleen, wat een rust!! Aanmeren in Bolsward is ook een aanrader omdat je midden in de stad langs de stadsgracht ligt. Lekker de stad in is dan heel makkelijk. Dat geld ook voor jachthaven
Wij zijn over het algemeen heel tevreden over de boot Nicole. Een nadeel is dat een vast bed ontbreekt waardoor het bed ieder dag van een zitje omgebouwd moet worden naar een slaapplaats. De toilet was wel een tegenvaller. Heel klein en ondanks dat we de toilet meerdere keren hebben schoongemaakt bleef het er onaangenaam ruiken. Volgens de monteur zou dat te maken kunnen hebben met de leidingen. Onderweg een probleempje met de oliedrukmeter die heel snel en vakkundig werd opgelost door een monteur die na een telefoontje naar ons toe kwam.
Ondanks deze kleine ongemakken hebben we heel erg genoten van het varen met de Nicole. Met zijn 7 meter een handzame boot en vanwege een hoogte van 2.40 meter kun je onder veel bruggen doorvaren. Bovendien is het door een geringe diepgang mogelijk om op veel plekken te varen.
Kortom wij hebben twee heerlijke weken gehad met deze boot.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn op te horen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“Weekje varen”
Patrick | 5 juni 2022
Wij zijn juist terug van een weekje varen rond de Friese meren.
Vermits we graag op de kleinere watertjes varen verkiezen we al enkele jaren voor de Brûzer
Door hun beperkte hoogte kan je op veel plekken waar je met de grotere niet kan komen.Dus rust verzekerd.
De boot was zoals steeds netjes gereinigd en technisch in orde .
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
6,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de mooie review!
Lees meer

8,8/10
“Genoten ”
Roy | 27 mei 2022
Mooie belevenis op het water. Prettig om zo eens kennis te maken met het varen van een bootje. Erg leuk om te doen. Ik zeg een aanrader.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt!
Lees meer

8,4/10
“weekendje varen”
arend en jeannette | 25 mei 2022
TIP De haastknop uit zetten en heerlijk dobberen en genieten van de omgeving
Met de Doerak (Margriet) de Friese wateren bevaren heeft ons beiden erg goed gedaan
Wij hebben bijzonder genoten van de vaar en rust momenten
De doerak was toppie
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heerlijk tot rust komen op het water, wie wil dat nou niet! Goed om te horen dat jullie het leuk hebben gehad op de Margriet!
Lees meer

8,8/10
“Genoten ”
Roy | 25 mei 2022
Mooie belevenis op het water. Prettig om zo eens kennis te maken met het varen van een bootje. Erg leuk om te doen. Ik zeg een aanrader.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn om te horen dat het varen jullie goed is bevallen. Friesland vanaf het water ontdekken is zeker aan te raden. Bedankt voor de mooie foto's!
Lees meer

8,4/10
“Op pad met de Lelijke Eend van het water”
Ton | 22 mei 2022


Wij hebben het fijn gehad tijdens onze mini-vakantie van een week. We voeren met Nicole, een Doerak 700. De maten komen ongeveer overeen met een havenbootje dat we vroeger hadden.

Alles in de Doerak is zo handig ingedeeld dat je per vierkante meter meer schip hebt. De boot, te omschrijven als de Lelijke Eend of de Renault 4 van het water, is van alle gemakken inclusief koelkast voorzien.

Nicole laat zich makkelijk besturen. Ze heeft een rechtsdraaiende schroef, zodat de boot stuurboordwal goed langs de kant blijft liggen als je bij het aanmeren de motor kort in zijn achteruit zet. De luxe van een boegschroef was voor ons geheel nieuw; dus die werd door ons nauwelijks gebruikt.

We hadden schitterend weer. Dan is niets zo fijn als een poosje doorbrengen op een ‘wilde’, vrije, aanlegplaats van de Marrekrite in een natuurgebied als de Alde Feanen. De schoonheid van Friesland laat zich vooral vanaf het water goed bewonderen.

Het contact met de verhuurder was prettig, vriendelijk en servicegericht.


Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn dat jullie zo veel plezier hebben gehad met Nicole! Het is inderdaad een heerlijk bootje. Bedankt voor de complimenten, graag tot een volgende keer!
Lees meer

8,4/10
“Een heerlijke vakantieweek met de Bastiaan”
Simone en Frank | 11 mei 2022
TIP Als extra hadden wij 2 vouwfietsen gehuurd bij Schiffart. Tot onze verrassing waren de fietsen van goede kwaliteit. De fietsen zijn handig om even een boodschapje te doen en/of de omgeving te verkennen.
We hebben in het vroege voorjaar de Bastiaan voor een week gehuurd. We zijn gestart met een zinvolle vaarles van Ymke. Dat gaf ons als onervaren vaarders veel vertrouwen om daarna de Friese wateren te gaan verkennen.
De Bastiaan is een heerlijke boot voor 2 personen. Alles is aan boord, zowel binnen als buiten. De afsluitbare kap is in het voorjaar heerlijk, ook in avond konden we daar goed vertoeven door de luchtverwarming. Zelfs onder de kap is het dan lekker warm.
De indeling van de Bastiaan is ruim en comfortabel met een vast bed en een dinette. Het enige kleine minpuntje is de kleine natte ruimte.

De Bastiaan leent zich er prima voor om Friesland per boot te verkennen. Door de lage hoogte van 2.40 m kan hij onder vele (vaste) bruggen door.

We hebben genoten van Friesland vanaf het water met een fijne boot.
Deze eerste vaarervaring vraagt om herhaling. En dat doen we vast en zeker weer met een Brüzer.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een vaarles voorafgaand aan de huurperiode is zeker zinvol! Voor jong en oud hartstikke leuk en leerzaam. Heel erg bedankt voor deze mooie review. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“Prima, maar bed is ondermaats”
Olav | 8 mei 2022
TIP Sloten is leuk, slapen op onbewoond eilandje. Pas wel op voor het Margriet kanaal en ondanks ervaring is het serieus wennen om super nauwe haven mond uit te varen en op "hectisch" knooppunt uit te komen. Tip: direct rechts de haven uit de vaart in, brug onderdoor, past echt net (als boot 240 is), en daarna rustig even proef varen rondom eilandjes in alle rust aanleggen en boot leren kennen.
Boot motorisch prima, alles redelijk netjes en in ok staat. Bed lag ongelijk en moest met pannenzetters worden "gerepareerd". Je blijft 2 bedden houden ivm tafel in het midden, dat is niet romantisch helaas.
Schoon opgeleverd.
De kap mag er niet af (werd vermeld in Youtube instructie video), maar met zon op je dak is dat eigenlijk niet te doen qua warmte.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat u tevreden bent over de Henriëtte! Bedankt voor de tip over het bed. We zullen kijken wat we er aan kunnen doen.
Lees meer

8,4/10
“Leuke week gehad”
C. W. Geerts | 18 maart 2022
TIP Een week is kort. Je moet een keuze maken om de plaatsjes die je tegen komt te bezoeken of te kiezen voor veel vaaruren. Dat laatste hebben wij gedaan.
Ondanks het slechte weer in hebben we toch een leuke week gehad.
De eerste maal voor ons dus nog geen! ervaring.
Alles werkte naar behoren in de boot.
Een min punt is het ombouwen van de banken naar een bed. De rugleuningen zijn erg zwaar en lastig te bevestigen op zijn plaats. Ook het liggen hierop was niet erg comfortabel.
Daarom de volgende keer een boot waar de ombouw niet nodig is. Vast Bed.
De boot vaart prettig en ook de boegschroef werkt prima. Ons plan is dit volgend jaar weer te doen.
Ook de vaar les werkt erg goed en gaf mij wat meer zelf vertrouwen om de week te beginnen.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het ombouwen van de bank naar een bed vergt inderdaad wat handigheid. Wat fijn om te horen dat jullie eerste ervaring met een motorboot goed is bevallen! Graag tot ziens!
Lees meer

8,0/10
“Een vervelende nasmaak”
Peter | 7 maart 2022
Het was een perfecte midweek. Alleen het contact met het bedrijf verdient geen schoonheidsprijs. Wij hebben het gevoel dat we met de brandstof zijn opgelicht, de brandstofmeter was stuk dus moeilijk te bewijzen maar 211 liter diesel is wel erg veel voor 3 en halve dag. Volgende keer aftanken voordat we weg varen, en ook goed aangeven welke extra's je erbij wilt. Er wordt niet met je meegedacht tijdens telefonisch contact.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
4,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Na de check-out en een enthousiast ‘tot de volgende keer!’ hadden we een even enthousiaste review verwacht. Het spijt ons dan ook zeer dat jullie deze twijfels niet bij ons hebben aangegeven en we deze naderhand online pas te horen krijgen. In de periode dat jullie de Maxima hebben gehuurd was het zonnig, maar ook koud. Met name in de nachten waarbij de temperatuur onder het nulpunt zakte. De verwarming staat dan langer aan en moet harder zijn best doen om de boot op temperatuur te houden en zal dus meer stoken. Goed om te weten is dat de verwarming, evenals de generator voor de sauna beide op diesel lopen. Dit zal dan ook een aanzienlijk hoger verbruik zijn dan in de warmere maanden. Voor een midweek op de Maxima in de wintermaanden is 211 liter diesel dus niet ongewoon. Echter is het de eerste keer dat we horen dat de tankvlotter blijft steken. Dit probleem is dan ook direct door ons opgepakt.
Lees meer

8,8/10
“Leuke vaar week gehad.”
C.W. Geerts | 9 oktober 2021
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super!
Lees meer

8,4/10
“Fijne, ruime en stabiele boot met zowel boeg- als hekschroef.”
Elja | 29 september 2021
TIP Leg niet alleen aan in de bekende en mooie jachthavens maar ook eens "in het wild". Een fijne ervaring deden wij op tussen Joure en Goingarijp.
Voor de derde keer hebben wij een boot gehuurd via De Schiffart. De Antoinette is een ruime boot met veel leefruimte en goede stahoogte in alle ruimten. De boot ligt stabiel en door de aanwezigheid van zowel een boeg- als hekschroef is het goed manoeuvreren. Wel moet goed rekening gehouden worden met de hoogte waardoor niet alle kleinere waterwegen bevaren kunnen worden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat de Antoinette jullie goed is bevallen. En een boeg- en hekschroef zijn inderdaad geen overbodige luxe. Tot ziens in Terherne!
Lees meer

8,0/10
“huren Jolanda”
Twan en Miranda van den Broek | 15 september 2021
TIP Wij hebben in de week van 30 augustus t/m 6 september weer een fantastische week gehad op de Brûzer Jolanda. Samen met onze 2 honden Bayca ( 5 jaar) een border Collie en Rowie een duitse herder pup van 7 maanden . Onderweg genoeg aanlegplaatsen voor de honden en zelf hebben we genoten op de verschillende havens waar we iedere nacht weer een ander adres zochten. Diverse steden bezocht dus het was weer een topvakantie voor herhaling vatbaar
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Voor herhaling vatbaar, dat horen wij graag! Leuk om te horen dat jullie (en de honden) het leuk hebben gehad. Tot de volgende keer!
Lees meer

8,4/10
“Zitten”
Maarten van Vliet | 14 september 2021
Door het missen van een kussen in je rug was het niet goed zitten in de kuip.
Ook de verlichting was ondermaats.
Een beetje muggengaas zou ook wel lek zijn ,de muggen waaren dorstig.
Handle voor vooruit achteruit heeft veel speling??

Verder een leuke boot waarmee je leuk kunt varen in friesland.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat jammer om te horen dat jullie niet prettig hebben kunnen zitten in de kuip. Wij hebben eventueel ook sierkussens waar u gebruik van kunt maken. Goed om te horen dat de boot jullie verder wel goed is bevallen. Graag tot ziens!
Lees meer

8,8/10
“Und wieder einmal eine tolle Woche in Friesland”
Hedda | 7 september 2021
TIP Für einen kulinarischen Landgang empfehlen wir wärmstens das Restaurant "Thus" in Drachten. Einfach super! Achtung: Mit einem Boot mit einer Höhe wie die der Cook wird es schwierig. Wir konnten letztlich bei "de Drait" vor Anker gehen, ca. 4,5 km vom Drachtener Zentrum entfernt.
Ja, wieder einmal, denn Corona hatte unserer Tradition der Bootstour in Friesland ein zwischenzeitliches Ende bereitet.
2021 war also wieder ein Jahr der Möglichkeiten und wir haben es voll ausgenutzt. Dieses Mal mit der Cook, nachdem wir bereits viele Male mit Booten von de Schiffvart unterwegs und immer sehr zufrieden waren.
Wir haben eine tolle Woche gehabt. Kleinere Unannehmlichkeiten wie beispielsweise die Frontscheibe aus Plastik, die sich nicht befestigen ließ und manchmal in kritischen Augenblicken dem Steuermann vors Gesicht flatterte, schreiben wir dem nahenden Saisonende zu, nach dem solche Mängel sicherlich beseitigt werden, wie auch einen Teppichboden im Innenbereich, der entweder ausgetauscht oder tiefengereinigt werden müsste. Da wir gekocht haben, hätten wir auch gerne etwas bessere und schärfere Messer gehabt. Aber unserer Freude, wieder mit dem Boot in Friesland unterwegs sein zu können und zu entschleunigen, hat das keinen Abbruch getan.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Es freut uns zu lesen dass Sie eine schöne Woche hatten! Die Bilder sind wirklich schön, vielen Dank dafür! Technische Mängel, wenn uns gemeldet, beseitigen wir während der gesamten Saison immer sofort; wir fragen deshalb immer bei Rückgabe nach. Hoffentlich sehen wir uns nächstes Jahr wieder!
Lees meer

8,8/10
“Richting Lauwersmeer”
Karina Venema | 4 september 2021
Deze keer een tocht gemaakt richting het Lauwersmeer. Ondanks dat het geen spetterernd mooi weer was, toch weer heerlijk genoten op een weer prachtige boot. Op naar onze vilgende tocht op het water.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het Lauwersmeer is inderdaad prachtig! Goed om te horen dat jullie genoten hebben. Tot de volgende keer!
Lees meer

8,8/10
“vaarvakantie”
Henk en Henriëtte | 18 augustus 2021
TIP Het is heel leuk om langs de grachtjes in Giethoorn te fietsen. En ook Sneek is zeker een bezoek waard. Neem de tijd voor het Fries Scheepvaartmuseum!
Het was voor ons de 1e keer dat we een jacht huurden, het is prima bevallen. We hebben heerlijk gevaren door de Friese slootjes en over de meren. We hadden er ook fietsen bij gehuurd en dat was inderdaad heel handig. Niet alleen om even boodschappen te kunnen doen, maar ook om lekker rond te toeren door de dorpjes en de natuur.
Voor herhaling vatbaar.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Top dat de eerste keer op het water jullie goed is bevallen! Graag tot een volgende keer!
Lees meer

7,2/10
“Pegasus”
Ad den Besten | 17 augustus 2021
Pegasus is een technisch perfect schip. Er zijn twee missers die het vaarplezier aantasten, namelijk het ontbreken van horren in de slaapruimtes ( kleine investering die het vaarplezier met 200 % verhoogt) en de scheiding tussen ramen en tentramen op ooghoogte. Je zit dus of gebukt of uitgerekt. Beide zithoudingen zijn niet comfortabel.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
4,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt, we nemen de tip over horren mee!
Lees meer

8,4/10
“Varende woning”
Familie van den Wildenberg | 14 augustus 2021
De Jantina is een boot met alles erop en eraan.
Hij is van alle gemakken voorzien en er is meer dan voldoende ruimte.
Ook de douche aan boord is prima in gebruik wanneer je bijvoorbeeld in een natuurgebied overnacht.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Helemaal top! Graag tot een volgende keer!
Lees meer
1 2 3 7