Friesland biedt voor iedereen een geschikte vaarvakantie!

De provincie Friesland bestaat voor ongeveer een derde uit water. Dit betekent dat je bijna overal varend kan komen met een motorboot. Veel bruggen in Friesland zijn beweegbaar zodat ook met een grotere boot een mooie route gevaren kan worden. Voor de routes met veel vaste bruggen hebben wij de Brûzers en Doerakken (doorvaarthoogte tot 2,40 meter) in onze vloot. Met deze boten heb je een eindeloos bereik op de wateren in Friesland.

Aanleggen en overnachten

Friesland biedt voor iedereen een geschikte vakantieomgeving. Zo kan er genoten worden van veel natuur en rust. Op de Marrekrite plaatsen is het mogelijk gratis te overnachten midden in de natuur.

Ook kan je kiezen voor een jachthaven met de daarbij behorende voorzieningen. Voor iedereen die graag wat meer in de bewoonde wereld ligt, biedt Friesland ook genoeg mogelijkheden. De gezellige dorpen en steden door de gehele provincie zijn zeker de moeite waard om aan te doen.

Waar kan ik allemaal naar toe varen met mijn motorboot?

Het varen op een motorboot is natuurlijk niet zo snel als het rijden in een auto. Daardoor kan het soms best lastig zijn om de afstand in te schatten. Van onze jachthaven in Terherne via het Sneekermeer naar Sneek is ongeveer 1 uur varen. Het vaargebied dat met onze schepen is toegestaan is Friesland (IJsselmeer alleen met boten groter dan 12 meter + IJsselmeerpakket), Overijssel, Groningen en Drenthe. Al onze boten zijn te huur zonder vaarbewijs. Heb je nog geen ervaring? Reserveer dan een vaarles op een motorboot!

Vaarroutes in Friesland

Er zijn veel leuke vaarroutes te doen in Friesland en omstreken. Bekijk ze hier allemaal.