Zoeken in de website

Selecteer uw taal

  • Het waterrijke Friesland

    Friesland heeft oneindige routemogelijkheden!

  • Het waterrijke Friesland

    Friesland heeft oneindige routemogelijkheden!

  • Het waterrijke Friesland

    Friesland heeft oneindige routemogelijkheden!

Varen in Friesland

Friesland biedt voor iedereen een geschikte vakantie!

De provincie Friesland bestaat voor ongeveer een derde uit water. Dit betekent dat je bijna overal kunt komen met een motorboot. De waterwegen en bruggen zijn goed onderhouden. Veel bruggen in Friesland zijn beweegbaar zodat ook met een hogere boot een mooie route gevaren kan worden. Voor de routes met veel vaste bruggen hebben wij de boten tot 2,40 meter in onze vloot. Met deze boten heb je een eindeloos bereik op de wateren in Friesland.

Friesland biedt voor iedereen een geschikte vakantieomgeving. Zo kan er genoten worden van veel natuur en rust. Op de Marrekrite plaatsen ligt u gratis in de rustige natuur. Ook kan je kiezen voor een jachthaven met de daarbijbehorende voorzieningen. Voor mensen die graag wat meer in de bewoonde wereld liggen biedt Friesland ook genoeg mogelijkheden. De gezellige stadjes door de gehele provincie zijn zeker de moeite waard om aan te doen.

Voor de lagere routes wat betreft doorvaarthoogte hebben wij ook een geschikte boot te huur. Met een Doerak of Brûzer kunt u alle kleine slootjes van Friesland ontdekken!

Vaarroutes

Er zijn veel leuke vaarroutes te doen in Friesland. Maar naast mooie routes zijn er ook aan te raden plekken en gebieden!

Woudaaproute

De nieuwe Woudaaproute laat het hele gezin genieten van het Friese merengebied. Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en Heeg en merk dat kinderen overal welkom zijn. De vaarroute is toegankelijk voor zowel motor- als zeilboten en door de vele aanlegmogelijkheden is het gemakkelijk aan wal stappen.

Turfroute

Het andere Friesland, met bossen, veenkoloniën en heidevelden: dat is de zuidoostelijke hoek van de provincie. De Turfroute verbindt dit gebied met West-Drenthe en de kop van Overijssel.

Je passeert bovendien maar liefst vier prachtige Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, de Alde Feanen en de Weerribben. De naam van de route verwijst naar het verleden van heren van stand, veenbazen en arme turfgravers. De turfhandel maakte enkele voorname Friese families steenrijk. Hun erfenis, landgoederen met prachtige tuinen en parken, ligt in onder meer Bakkeveen, Oldeberkoop, Beetsterzwaag en Oranjewoud.

Al in de zestiende eeuw begon de aanleg van een netwerk aan vaarwegen waarover turfschippers hun vracht naar het westen van het land brachten. Over die vaarwegen gaat de Turfroute door Zuidoost Fryslân, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel.

Lits- Lauwersmeerroute

De vernieuwde Lits-Lauwersmeerroute verbindt de Friese meren en het Lauwersmeer en de plaatsen Drachten en Dokkum met elkaar. Dit verrassende stukje Fryslân biedt een prachtige route, bij uitstek te verkennen met een grotere motorboot. 

Elfstedenroute

De historische Elfstedenroute, was lang geleden al een belangrijke vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek. Nu is het voor motorboten en zeilboten met een goed strijkbare mast een goed alternatief voor het drukke Prinses Margrietkanaal. 

De Schiffart Yachtcharter

Koailan 6 NL-8493 LA Terherne
T: +31 (0) 566 65 19 20
E: info@schiffart-yachtcharter.com

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:30

Volg ons ook op