Voor de vaarvakantie begint

Na het boeken van een schip, sturen wij een bevestiging met daarin het huurcontract per mail. Vervolgens stuurt u het getekende contract digitaal of per post naar ons terug. Hiermee is de reservering compleet.

Op de huurovereenkomst zijn de algemene Hiswa voorwaarden van toepassing.

Afvaarttijden
Onze wisseldagen zijn op maandag, vrijdag en zaterdag. Vertrek om 15.00 uur, weer inleveren om 9.30 uur. Dit is met uitzondering van de Joanna, Martine, Louise, Sierra Lima en van Riebeeck. Bij deze schepen is vertrek 16:00 uur, weer inleveren om 10:30 uur. Een boot kan één of meerdere weken gehuurd worden. Ook een weekend, een midweek of een combinatie van beide is mogelijk. Uitzondering hierop zijn de boten die wisselen op zaterdag. Deze worden uitsluitend hele weken verhuurd.

 • Betaling in termijnen

  De helft van de huursom dient uiterlijk twee weken na reservering betaald te worden. De andere helft hoeft pas één maand voor afvaart betaald te worden.

 • All-risk verzekering en waarborgsom

  Onze motorboten zijn all-risk verzekerd. Het eigen risico is voor de huurder. De hoogte daarvan staat in de vorm van de waarborgsom op de prijslijst. Deze waarborgsom, die bij het aan boord gaan van de boot betaald is, wordt volledig geretourneerd bij schadevrije teruggave van de gehuurde boot. De waarborgsom mag gepind*, overgemaakt (onder vermelding van het factuurnummer) of contant voldaan worden. Het eigen risico kan ook verzekerd/afgekocht worden. Hiermee vervalt het eigen risico (met uitzondering van verlies van spullen of het verkeerd inschatten van de doorvaarthoogte). Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze prijzen in de prijslijst.

  * Betalen met een creditcard is (nog) niet mogelijk.

 • Boot huren zonder vaarbewijs
  Rubberbootje huren bij de Schiffart Yachtcharter

  Voor het varen met onze motorjachten is een vaarbewijs niet verplicht. Natuurlijk krijgt iedereen voor afvaart een technische uitleg over de boot. Meer over varen zonder vaarbewijs.

 • Varen zonder ervaring
  Fietsen mee op de boot Bij het huren van een motorboot is er de mogelijkheid om fietsen bij te huren!

  Wie weinig of geen ervaring heeft, raden wij aan een paar uren vaarles te nemen. Deze vaarlessen kunnen wij tegen een geringe vergoeding voor onze klanten organiseren. Deze wordt voor vertrek gegeven op de boot die gehuurd is. Meer over vaarles.

 • Inventaris aan boord

  Onze boten zijn standaard voorzien van een uitgebreid inventaris. Bij reservering sturen wij een inventarislijst toe. Het enige wat zelf meegenomen moet worden of ook extra gehuurd kan worden zijn; keukendoeken, handdoeken en de dekbedden + dekbedovertrekken* (onderlakens, kussens en kussenslopen zijn aanwezig).

  *met uitzondering van de schepen met een VIP-pakket.

 • Annuleringsverzekering

  Bij reservering kan bij ons een annuleringsverzekering of een storm- en ijsgangsverzekering worden afgesloten. De annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de kale huurprijs, de storm- en ijsgangsverzekering bedraagt 4% van de kale huurprijs. Beide verzekeringen kunnen tot twee weken na het maken van de boeking afgesloten worden.

 • Bijkomende kosten

  Het brandstofverbruik en de eindschoonmaak, die door ons wordt uitgevoerd, is voor rekening van de huurder. Na terugkomst wordt de dieseltank door ons zelf gevuld met onze mobiele tank en wordt dit nog verrekend.

  Haven-, brug- en sluisgeld is niet bij de huurprijs inbegrepen.