Ervaringen

9,4/10 752 reviews


7,6/10
“Tevreden ”
M Doornekamp | 10 april 2021
TIP Wij hebben een een route: Dag1:terherne -langweer. Dag2:langweer, spannenburg sloten,balk. Dag3:balk,woudsend, heeg, gaastmeer,workum Dag4:workum,heeg,ijlst oppenhuizen,terherne.
Deze boot is modern stijlvol ingericht. Biedt genoeg ruimte voor twee personen . Wij zijn zeer tevreden over de boot en ook over het ontvangst de uitleg en afhandeling.
Wij willen nog een terug komen.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie tevreden zijn! We gaan graag voor een 5-sterren waardering en zijn benieuwd wat wij zouden kunnen verbeteren bij jullie volgende vaarvakantie met één van onze boten. Graag tot ziens ;-)
Lees meer

9,6/10
“Kerstfeest op het water”
Fam Peterse | 25 januari 2021
TIP Niet zozeer een leuke tip, maar wel een nuttige, rondom de feestdagen zijn veel bruggen / sluizen niet of minder te bevaren. Bereid je trip in die specifieke periode dus goed voor. Maar, zelfs dat laat nog meer dan voldoende mooie plekjes over om een mooie vakantie te vieren!!
Als alternatief voor een wintersport vakantie zijn we dit jaar naar Friesland gekomen om een ontspannen week door te brengen op de Maxima. En dat is gelukt!! Wat een heerlijk jacht, wat een fijne mogelijkheden en comfort. En dat was een beetje nodig omdat er vanwege alle maatregelen wel wat beperkingen waren. De Maxima, met een eigen sauna aan boord maakte alles goed. Heerlijk om op een koude winterdag, midden in de Friese natuur lekker in je eigen sauna te kunnen zitten! Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een fijne week genieten!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor de mooie review en de prachtige foto's! Erg leuk om te lezen dat het een mooi alternatief is geweest voor de wintersport-vakantie en dat de sauna zo in de smaak viel. Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Heerlijke vakantie gehad”
Cindy | 16 november 2020
TIP Varen buiten het seizoen is echt genieten van de natuur in alle rust.
Wat een genieten was dat op de Friese meren. Na een hectische periode hebben we even een paar dagen heerlijk kunnen ontspannen. Last minute geboekt en alles was netjes geregeld. Een vriendelijk ontvangst, een nette boot en alles op orde.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor het delen van jullie ervaring, wat een prachtige foto's!
Lees meer

10,0/10
“Entschleunigung pur”
Sebastian | 27 oktober 2020
Meine Frau und ich haben unseren ersten Bootsurlaub auf der Antoinette verbracht.

Es war eine spannende und entspannende Reise zugleich .

Für uns als Neulinge ließ sich das Boot sehr gut bewegen.

Das Einchecken läuft sehr gut organisiert ab. Auf dem Schiff konnte es auch gleich los gehen nach einer kurzen Video Einweisung.

Das Schiff ist schon etwas älter aber in einem sehr guten Zustand und es funktioniert alles einwandfrei. Auch die Heizung hat Ende Oktober sehr gute Dienste geleistet.

Wir freuen uns schon auf den nächsten Urlaub mit de Schiffart der gerade in Planung ist.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für die 5-sterne bewertung! Wir freuen uns auch schon auf nächstes Jahr. " Bis dann :)
Lees meer

8,0/10
“Charter vom 17.10. bis 24.10.2020”
Heidi und Stefan Gläser | 25 oktober 2020
TIP Buchungstipp für 2021: Macht Urlaub auf dem Boot.... die beste Quarantäne die man sich wünschen kann.....
Nach anfänglichen Schwierigkeiten mit der Bootstechnik (Warmwasserversorgung, Überdruckventil defekt) haben wir trotz der Coronasituation einen erholsamen, schönen Urlaub auf dem Boot verbracht. Unser Törn war von Terherne nach Burgum, Leeuwarden, Earnewald, Naturschutzgebiet Venen und Sneek. Es war unsere 3.Fahrt mit der 'de Ruyter',
-Ankommen und Wohlfühlen-!!!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Schönen Törn ! Vielen dank für die bewertung :) Bis die 4. ;)
Lees meer

9,2/10
“Super ”
Röhrig | 25 oktober 2020
TIP Fänderhalter wären ganz schön. Einmal für optik und anderseits liegen sie nicht im Wege
Die Zwei wochen auf dem Boot waren wieder wunderbar.
Freundlicher Empfang des Chateres und wiedermal ein top Boot.
Das Boot bietet viel Platz für vier Personen und es lässt sich gut manövrieren. Vorsicht ist geboten bei der Höhe, erfahrung sollte man mitbringen.
Einfach toll
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für die bewertung und nützliche Tipps :-) Bis nächsten Mal :)
Lees meer

10,0/10
“Herfstvakantie met de Diaz”
Marijn van den Bogaert | 25 oktober 2020
TIP Erg ludiek om vanwege Corona uitleg te krijgen via een filmpje en samen met het instructie boek had ik er meer dan voldoende aan.
We zouden eigenlijk naar Tel Aviv gaan maar vanwege Corona is dat niet doorgegaan. We hadden geen betere keuze kunnen maken dan de herfstvakantie door te brengen op de Diaz. Wát een fijne en comfortabele boot voor twee stellen. We hebben kou, wind, mist, regen en zon meegemaakt en onder alle omstandigheden gedroeg de Diaz zich uitstekend. Het interieur is heel degelijk en mooi afgewerkt met veel hout zodat het echt een nautische uitstraling heeft. Het eten hebben we een paar keer laten bezorgen op de boot vanwege Corona en dat gaf een extra aparte beleving. Slapen, koken, douchen het is allemaal heel goed te doen en het schip is heel goed te verwarmen dus een aanrader in voor- en naseizoen. Het varen, aan- en afmeren gaat ook heel erg goed maar je moet wel wat ervaring hebben anders is een vaarles bij Schiffart vooraf aan te raden. Bedankt voor de gewéldige week en wat mij betreft zien ze ons terug in Terherne.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wauw, we zijn erg blij met deze prachtige omschrijving van de ervaring op de Diaz, dank! Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben, we zijn erg trots dat we kunnen compenseren met Tel Aviv ;) Tot de volgende keer in Tel-Terherne!
Lees meer

9,6/10
“Unieke ervaring ”
Hank | 24 oktober 2020
TIP Ga het avontuur aan en overnacht in een buitengebied!
Met de Triton de Elfstedentocht gevaren. Met gemak, door smalle riviertjes en onder bruggen door.
Goed wendbare stoere boot.
Ruimte genoeg voor 2 personen. Alles aan boord! Voldoende kastruimte.
Goed bed, met raampje in het dak.
Je kunt de sterren zien!
We zijn na een week varen, helemaal zen!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor de prachtige foto's en de mooie review! We zien jullie graag weer terug, voor nog een onvergetelijke boottocht, tot dan!
Lees meer

7,2/10
“Herfst midweek in Friesland ”
Annemarie Wink | 24 oktober 2020
TIP Museum en shoppen in Joure!
Heerlijke midweek op het water. Wel wat kort want je hebt eigenlijk alleen di, wo en do om te varen. Vrij ochtend al vroeg de boot inleveren. Waardoor wij zowel ma, do nacht in Haven Terherne hebben gelogeerd. Heb je nog nooit gevaren dan zou ik wel les nemen. Wij vonden het met kleine kinderen een intensieve mid week. Boot voldoet volledig aan omschrijving.
Prijs / kwaliteit
4,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de review :) Wat heerlijk dat het fijn geweest is, de tips nemen wij mee naar het nieuwe jaar. Graag tot dan!
Lees meer

10,0/10
“Herfstvakantie in Friesland met de Eefelien ”
Fam Peterse | 24 oktober 2020
TIP In Leeuwarden en Franeker gebruik gemaakt van de gemeentehavens, respectievelijk Westerplantage en Turfwal (Oosterstadsgracht). Leuke manier om in het hartje van deze steden aan te leggen. Verder zijn de Nauwe Galle en Wargaastervaart van Grou naar Leeuwarden en de Sneekertrekvaart (Zwette) aanraders. Deze zijn met de Eefelien goed te doen!!
Wij hebben we deze herfstvakantie doorgebracht in Friesland, deze keer voor het eerst op het water. Na een fijne ontvangst bij Schiffart de spullen aan boort gebracht en al snel op weg gegaan naar onze eerste overnachting in Grou. De Eefelien is heerlijk rustig en comfortabel varen. Gezien het weer in oktober de kachel aangezet die er alle dagen voor heeft gezorgd dat het lekker aangenaam was aan boord. Alles wat we nodig hadden voor een lekkere vakantie was aan boord en met de Eefelien was het overal makkelijk manouvreren en aanleggen. Zeker een aanrader als je wat minder vaarervaring hebt. Omdat het een midweek was gekozen voor een rondje Grou-Leeuwarden-Franeker-Sneek. Prima te doen en een fijne balans tussen lekker op het water zijn en tijd in deze mooie Friese steden doorbrengen. Ondanks de maatregelen die er nu gelden vanwege COVID was het zeer aangenaam. I.p.v. in een restaurantje eten een lekkere maaltijd afhalen of laten bezorgen en aan boord op eten! Met zijn viertjes (2 vw en 2 kinderen (12 en 13) was er voldoende plaats op de Eefelien. Onze meiden vonden hun eigen "hut" in het achterschip heerlijk. Door de geringe doorvaarhoogte van de Eefelien ook de leuke "binnendoor" wateren kunnen varen waardoor je het landschap weer eens van een hele andere kant leert kennen. Wat ons betreft een aanrader en voor herhaling vatbaar!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Zo te lezen is het een heerlijke vakantie geweest, met alles erop en eraan :) Wat een luxe, eten laten bezorgen aan boord. Bedankt voor de 5-sterren en de mooie foto's!
Lees meer

10,0/10
“Goede morgen ”
Dinie Wink | 24 oktober 2020
TIP S,nachts de waterpomp uitzetten
Reeds gemeld dat deze boot erg vochtig is . Maar vergeten te vertellen dat de boot stonk na diesel als de verwarming aan staat
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor de tips en de 5-sterren :) Graag tot ziens !
Lees meer

10,0/10
“Heerlijke boot, ook in het najaar ”
Burgers | 21 oktober 2020
TIP De sloot (via de keersluis bij Goingarijp) richting Langweer. Overnachten in Leeuwarden in hartje centrum.
Heerlijke boot. Hij vaart makkelijk, kan onder meeste vaste bruggen door met z'n 2.40 hoogte. Top onderhouden, alles ziet er nagenoeg nieuw uit en werkt. Prima voor een gezin met twee kids. Ook in het najaar top om over de rustige Friessche wateren te varen zonder drukte. Laag verbruik. 4 dagen via Terherne over Leeuwarden, Franeker, Bolsward, Woudsend en Goingarijp slechts 62 liter diesel.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor de 5-sterren en de foto's. Zo te lezen een fantastische vakantie geweest, veel gevaren, heel graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Proficiat cruiser Pegasus”
Marco Kox | 21 oktober 2020
TIP Wij zijn naar Giethoorn gevaren en daar in een haven de boot aangelegd om te overnachten, einde van de middag lekker door Giethoorn gewandeld dat was erg mooi!
We hebben een lang weekend deze boot gehuurd, echt een super leuk weekend gehad.
Het is een aardig grote boot maar het varen, en zelfs door smalle stukjes in de haven, ging erg goed, met de boegschroef en de hekschroef had ik de boot zeer goed onder controle.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Ja, Giethoorn is een echte aanrader :) Leuk dat jullie zo genoten hebben van de vakantie. Tot de volgende keer !
Lees meer

8,0/10
“Elfstedentocht (gedeeltelijk)”
Gerard Noordhoff | 20 oktober 2020
Begin oktober hebben we de “Bastiaan” gehuurd voor 14 dagen. Met de bedoeling het hogere gedeelte van de Elfstedentocht te ontdekken. Het lager gelegen hadden we al bezocht. Het weer werkte niet erg mee maar desondanks hebben we ons uitstekend vermaakt en veel gezien, vooral veel bruggen. De Bastiaan is een uitstekend schip met het nodige comfort. Al met al ondanks de regen en veel wind was het een geslaagde vakantie
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat zonde dat het weer niet zo mee zat, we duimen voor jullie dat dit de volgende keer anders is :) Heerlijke route waar veel te zien is, leuk!
Lees meer

9,6/10
“Een week op stap met de Marije”
Gerard | 15 oktober 2020
TIP Zet vooraf www.vaarkaartnederland.nl op je telefoon of tablet, je kan dan precies zien waar je bent onderweg. Ideaal in combinatie met de papieren kaart. Vaar lekker rustig. Wij gingen nooit sneller dan ca. 8 km/u dat is ongeveer 1300 t.p.m., dat scheelt geluid en diesel bovendien wordt je er zelf rustig van.
Het was onze eerste vaarvakantie en het is ons prima bevallen.
We hebben bij het huren van de boot twee uur vaarles geboekt want we hadden totaal geen ervaring. Ymke heeft ons een aantal basisdingen geleerd en als tip gaf hij mee om de volgende ochtend in de haven te blijven om een beetje te oefenen met het achteruit de box invaren. Dat hebben we gedaan. Het zal er hilarisch uit hebben gezien de volgende morgen maar het ging steeds beter waarna we 's middags zijn uitgevaren.
Er gaat een wereld voor je open. We hebben overnacht in jachthavens maar we hebben ook overnacht op zo'n ligplaats van de Marrekrite midden in de natuur, fantastisch!
Het was inmiddels al oktober dus de nachten waren fris. Als je wakker werd was het 12° maar de heteluchtkachel van de Marije zorgt ervoor dat het interieur van de boot binnen 10 min. 21° is, héérlijk.
De Marije is makkelijk te varen maar je moet wel alert blijven dat hij de koers volgt die je voor ogen hebt. Bij het aanmeren of achteruit de box invaren is de boegschroef een ideaal hulpje!
De uitrusting is perfect. Het interieur ziet er als nieuw uit, de matras was goed. We hebben op één dag na alle dagen zelf gekookt en dat ging prima. De boot is compleet uitgerust je hoeft niks mee te nemen.
De Brüzer indeling van de Marije spreekt ons meer aan dan de originele Doerak layout.
De hele afwikkeling van het huren, het afrekenen van de gebruikte diesel en het antwoord op vragen gaat snel en vriendelijk. Het contact met de mensen van De Schiffart hebben wij als zeer prettig ervaren.
De hele ervaring heeft ons ertoe aangezet om eens te kijken of we een leuke boot voor onszelf kunnen vinden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een fantastische ervaring! We zijn blij dit soort uitgebreide reviews te ontvangen, zowel voor bestaande huurders als voor nieuwe huurders. Veel succes met het vinden van een passend schip, mochten jullie toch nog een keer willen huren ... dan staan we graag weer klaar! Ook voor een overnachting zijn jullie natuurlijk bij ons welkom. Tot de volgende keer :)
Lees meer

10,0/10
“Geweldig vaarweekend met een luxe oerhollandse Doerak”
Robert Schotman | 13 oktober 2020
TIP Voor anker op de Teherner Poele is geweldig
Vanuit Terherne hebben we een mooi rondje Zuid Friesland gevaren met de prachtige Doerak Marije. Verrast door het mooie interieur met alles aan boord wat je maar zou wensen van een 8.50 meter motorboot. De boot is helemaal compleet en alles werkte uitstekend. We hebben genoten van het varen over de Friese meren en het afwisselende landschap. Van Terherne tot Stavoren en via Heeg, Ijlst en Sneek weer terug.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Jullie hebben echt genoten zo te lezen! Wat fijn, bedankt voor de 5 sterren en de prachtige foto, tot de volgende keer :)
Lees meer

8,8/10
“Fijne midweek op de henriëtte”
Kees en Tilly kruijssen | 12 oktober 2020
TIP Jachthaven Sneek, Bolsward, Woudsend, allemaal leuke plaatsjes om aan te leggen, uit eten te gaan en en te overnachten.
Deze midweek vakantie valt in de categorie: "het weer was niet zo geweldig" , maar we hebben met z'n tweeën genoten op de Henriëtte, een doerak van 8,5 meter lang. Door de hoogte van maar 2.40 meter konden we onder verschillende bruggen door.
Fijne bedden, lekker geslapen. Als je met 4 personen op deze boot zou gaan is er wel wat weinig bergruimte, maar verder is deze boot helemaal oké!!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de leuke review en route tips! Jammer dat het weer zo slecht was, we gaan duimen voor een heerlijk zonnetje de volgende keer :)
Lees meer

10,0/10
“2 weken friesland”
Simon | 11 oktober 2020
TIP Ga vooral midden in de natuur overnachten
Wij hebben zeer genoten om twee weken met een boot in Friesland te varen.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de tips, graag tot ziens!
Lees meer

9,2/10
“Louise”
Roland Behr | 10 oktober 2020
Ausgezeichnetes Boot mit toller Ausstattung und hervorragenden Fahreigenschaften.
Bei der Übergabe alles sauber und gepflegt lediglich die Spülmaschine bedurfte einer Reinigung.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke für die bewertung und Tipp wegen die Spülmashine ;) Wir freuen uns schon auf den nächsten Besuch, bis dann.
Lees meer

10,0/10
“Doerak Femke”
Margaret en Aart Pellegrom Dolmans | 10 oktober 2020
Na een super ontvangst lekker weekje weg geweest, samen met teckel Joep. Ondanks veel storm en regen zeker voor herhaling vatbaar. De volgende vaart 2021 is met Doerak Margriet al weer geboekt. Prima geregeld door team Schiffart.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Joep heeft het ook heerlijk gehad zo te zien! :) Wat een mooie foto's, tot volgend jaar! Dank voor de 5-sterren
Lees meer
1 2 3 38