Ervaringen

9,8/10 751 reviews

5 sterren (581)

9,6/10
“Kerstfeest op het water”
Fam Peterse | 25 januari 2021
TIP Niet zozeer een leuke tip, maar wel een nuttige, rondom de feestdagen zijn veel bruggen / sluizen niet of minder te bevaren. Bereid je trip in die specifieke periode dus goed voor. Maar, zelfs dat laat nog meer dan voldoende mooie plekjes over om een mooie vakantie te vieren!!
Als alternatief voor een wintersport vakantie zijn we dit jaar naar Friesland gekomen om een ontspannen week door te brengen op de Maxima. En dat is gelukt!! Wat een heerlijk jacht, wat een fijne mogelijkheden en comfort. En dat was een beetje nodig omdat er vanwege alle maatregelen wel wat beperkingen waren. De Maxima, met een eigen sauna aan boord maakte alles goed. Heerlijk om op een koude winterdag, midden in de Friese natuur lekker in je eigen sauna te kunnen zitten! Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een fijne week genieten!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor de mooie review en de prachtige foto's! Erg leuk om te lezen dat het een mooi alternatief is geweest voor de wintersport-vakantie en dat de sauna zo in de smaak viel. Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Heerlijke vakantie gehad”
Cindy | 16 november 2020
TIP Varen buiten het seizoen is echt genieten van de natuur in alle rust.
Wat een genieten was dat op de Friese meren. Na een hectische periode hebben we even een paar dagen heerlijk kunnen ontspannen. Last minute geboekt en alles was netjes geregeld. Een vriendelijk ontvangst, een nette boot en alles op orde.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor het delen van jullie ervaring, wat een prachtige foto's!
Lees meer

10,0/10
“Entschleunigung pur”
Sebastian | 27 oktober 2020
Meine Frau und ich haben unseren ersten Bootsurlaub auf der Antoinette verbracht.

Es war eine spannende und entspannende Reise zugleich .

Für uns als Neulinge ließ sich das Boot sehr gut bewegen.

Das Einchecken läuft sehr gut organisiert ab. Auf dem Schiff konnte es auch gleich los gehen nach einer kurzen Video Einweisung.

Das Schiff ist schon etwas älter aber in einem sehr guten Zustand und es funktioniert alles einwandfrei. Auch die Heizung hat Ende Oktober sehr gute Dienste geleistet.

Wir freuen uns schon auf den nächsten Urlaub mit de Schiffart der gerade in Planung ist.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für die 5-sterne bewertung! Wir freuen uns auch schon auf nächstes Jahr. " Bis dann :)
Lees meer

9,2/10
“Super ”
Röhrig | 25 oktober 2020
TIP Fänderhalter wären ganz schön. Einmal für optik und anderseits liegen sie nicht im Wege
Die Zwei wochen auf dem Boot waren wieder wunderbar.
Freundlicher Empfang des Chateres und wiedermal ein top Boot.
Das Boot bietet viel Platz für vier Personen und es lässt sich gut manövrieren. Vorsicht ist geboten bei der Höhe, erfahrung sollte man mitbringen.
Einfach toll
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für die bewertung und nützliche Tipps :-) Bis nächsten Mal :)
Lees meer

10,0/10
“Herfstvakantie met de Diaz”
Marijn van den Bogaert | 25 oktober 2020
TIP Erg ludiek om vanwege Corona uitleg te krijgen via een filmpje en samen met het instructie boek had ik er meer dan voldoende aan.
We zouden eigenlijk naar Tel Aviv gaan maar vanwege Corona is dat niet doorgegaan. We hadden geen betere keuze kunnen maken dan de herfstvakantie door te brengen op de Diaz. Wát een fijne en comfortabele boot voor twee stellen. We hebben kou, wind, mist, regen en zon meegemaakt en onder alle omstandigheden gedroeg de Diaz zich uitstekend. Het interieur is heel degelijk en mooi afgewerkt met veel hout zodat het echt een nautische uitstraling heeft. Het eten hebben we een paar keer laten bezorgen op de boot vanwege Corona en dat gaf een extra aparte beleving. Slapen, koken, douchen het is allemaal heel goed te doen en het schip is heel goed te verwarmen dus een aanrader in voor- en naseizoen. Het varen, aan- en afmeren gaat ook heel erg goed maar je moet wel wat ervaring hebben anders is een vaarles bij Schiffart vooraf aan te raden. Bedankt voor de gewéldige week en wat mij betreft zien ze ons terug in Terherne.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wauw, we zijn erg blij met deze prachtige omschrijving van de ervaring op de Diaz, dank! Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben, we zijn erg trots dat we kunnen compenseren met Tel Aviv ;) Tot de volgende keer in Tel-Terherne!
Lees meer

9,6/10
“Unieke ervaring ”
Hank | 24 oktober 2020
TIP Ga het avontuur aan en overnacht in een buitengebied!
Met de Triton de Elfstedentocht gevaren. Met gemak, door smalle riviertjes en onder bruggen door.
Goed wendbare stoere boot.
Ruimte genoeg voor 2 personen. Alles aan boord! Voldoende kastruimte.
Goed bed, met raampje in het dak.
Je kunt de sterren zien!
We zijn na een week varen, helemaal zen!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor de prachtige foto's en de mooie review! We zien jullie graag weer terug, voor nog een onvergetelijke boottocht, tot dan!
Lees meer

10,0/10
“Herfstvakantie in Friesland met de Eefelien ”
Fam Peterse | 24 oktober 2020
TIP In Leeuwarden en Franeker gebruik gemaakt van de gemeentehavens, respectievelijk Westerplantage en Turfwal (Oosterstadsgracht). Leuke manier om in het hartje van deze steden aan te leggen. Verder zijn de Nauwe Galle en Wargaastervaart van Grou naar Leeuwarden en de Sneekertrekvaart (Zwette) aanraders. Deze zijn met de Eefelien goed te doen!!
Wij hebben we deze herfstvakantie doorgebracht in Friesland, deze keer voor het eerst op het water. Na een fijne ontvangst bij Schiffart de spullen aan boort gebracht en al snel op weg gegaan naar onze eerste overnachting in Grou. De Eefelien is heerlijk rustig en comfortabel varen. Gezien het weer in oktober de kachel aangezet die er alle dagen voor heeft gezorgd dat het lekker aangenaam was aan boord. Alles wat we nodig hadden voor een lekkere vakantie was aan boord en met de Eefelien was het overal makkelijk manouvreren en aanleggen. Zeker een aanrader als je wat minder vaarervaring hebt. Omdat het een midweek was gekozen voor een rondje Grou-Leeuwarden-Franeker-Sneek. Prima te doen en een fijne balans tussen lekker op het water zijn en tijd in deze mooie Friese steden doorbrengen. Ondanks de maatregelen die er nu gelden vanwege COVID was het zeer aangenaam. I.p.v. in een restaurantje eten een lekkere maaltijd afhalen of laten bezorgen en aan boord op eten! Met zijn viertjes (2 vw en 2 kinderen (12 en 13) was er voldoende plaats op de Eefelien. Onze meiden vonden hun eigen "hut" in het achterschip heerlijk. Door de geringe doorvaarhoogte van de Eefelien ook de leuke "binnendoor" wateren kunnen varen waardoor je het landschap weer eens van een hele andere kant leert kennen. Wat ons betreft een aanrader en voor herhaling vatbaar!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Zo te lezen is het een heerlijke vakantie geweest, met alles erop en eraan :) Wat een luxe, eten laten bezorgen aan boord. Bedankt voor de 5-sterren en de mooie foto's!
Lees meer

10,0/10
“Goede morgen ”
Dinie Wink | 24 oktober 2020
TIP S,nachts de waterpomp uitzetten
Reeds gemeld dat deze boot erg vochtig is . Maar vergeten te vertellen dat de boot stonk na diesel als de verwarming aan staat
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor de tips en de 5-sterren :) Graag tot ziens !
Lees meer

10,0/10
“Heerlijke boot, ook in het najaar ”
Burgers | 21 oktober 2020
TIP De sloot (via de keersluis bij Goingarijp) richting Langweer. Overnachten in Leeuwarden in hartje centrum.
Heerlijke boot. Hij vaart makkelijk, kan onder meeste vaste bruggen door met z'n 2.40 hoogte. Top onderhouden, alles ziet er nagenoeg nieuw uit en werkt. Prima voor een gezin met twee kids. Ook in het najaar top om over de rustige Friessche wateren te varen zonder drukte. Laag verbruik. 4 dagen via Terherne over Leeuwarden, Franeker, Bolsward, Woudsend en Goingarijp slechts 62 liter diesel.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor de 5-sterren en de foto's. Zo te lezen een fantastische vakantie geweest, veel gevaren, heel graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Proficiat cruiser Pegasus”
Marco Kox | 21 oktober 2020
TIP Wij zijn naar Giethoorn gevaren en daar in een haven de boot aangelegd om te overnachten, einde van de middag lekker door Giethoorn gewandeld dat was erg mooi!
We hebben een lang weekend deze boot gehuurd, echt een super leuk weekend gehad.
Het is een aardig grote boot maar het varen, en zelfs door smalle stukjes in de haven, ging erg goed, met de boegschroef en de hekschroef had ik de boot zeer goed onder controle.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Ja, Giethoorn is een echte aanrader :) Leuk dat jullie zo genoten hebben van de vakantie. Tot de volgende keer !
Lees meer

9,6/10
“Een week op stap met de Marije”
Gerard | 15 oktober 2020
TIP Zet vooraf www.vaarkaartnederland.nl op je telefoon of tablet, je kan dan precies zien waar je bent onderweg. Ideaal in combinatie met de papieren kaart. Vaar lekker rustig. Wij gingen nooit sneller dan ca. 8 km/u dat is ongeveer 1300 t.p.m., dat scheelt geluid en diesel bovendien wordt je er zelf rustig van.
Het was onze eerste vaarvakantie en het is ons prima bevallen.
We hebben bij het huren van de boot twee uur vaarles geboekt want we hadden totaal geen ervaring. Ymke heeft ons een aantal basisdingen geleerd en als tip gaf hij mee om de volgende ochtend in de haven te blijven om een beetje te oefenen met het achteruit de box invaren. Dat hebben we gedaan. Het zal er hilarisch uit hebben gezien de volgende morgen maar het ging steeds beter waarna we 's middags zijn uitgevaren.
Er gaat een wereld voor je open. We hebben overnacht in jachthavens maar we hebben ook overnacht op zo'n ligplaats van de Marrekrite midden in de natuur, fantastisch!
Het was inmiddels al oktober dus de nachten waren fris. Als je wakker werd was het 12° maar de heteluchtkachel van de Marije zorgt ervoor dat het interieur van de boot binnen 10 min. 21° is, héérlijk.
De Marije is makkelijk te varen maar je moet wel alert blijven dat hij de koers volgt die je voor ogen hebt. Bij het aanmeren of achteruit de box invaren is de boegschroef een ideaal hulpje!
De uitrusting is perfect. Het interieur ziet er als nieuw uit, de matras was goed. We hebben op één dag na alle dagen zelf gekookt en dat ging prima. De boot is compleet uitgerust je hoeft niks mee te nemen.
De Brüzer indeling van de Marije spreekt ons meer aan dan de originele Doerak layout.
De hele afwikkeling van het huren, het afrekenen van de gebruikte diesel en het antwoord op vragen gaat snel en vriendelijk. Het contact met de mensen van De Schiffart hebben wij als zeer prettig ervaren.
De hele ervaring heeft ons ertoe aangezet om eens te kijken of we een leuke boot voor onszelf kunnen vinden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een fantastische ervaring! We zijn blij dit soort uitgebreide reviews te ontvangen, zowel voor bestaande huurders als voor nieuwe huurders. Veel succes met het vinden van een passend schip, mochten jullie toch nog een keer willen huren ... dan staan we graag weer klaar! Ook voor een overnachting zijn jullie natuurlijk bij ons welkom. Tot de volgende keer :)
Lees meer

10,0/10
“Geweldig vaarweekend met een luxe oerhollandse Doerak”
Robert Schotman | 13 oktober 2020
TIP Voor anker op de Teherner Poele is geweldig
Vanuit Terherne hebben we een mooi rondje Zuid Friesland gevaren met de prachtige Doerak Marije. Verrast door het mooie interieur met alles aan boord wat je maar zou wensen van een 8.50 meter motorboot. De boot is helemaal compleet en alles werkte uitstekend. We hebben genoten van het varen over de Friese meren en het afwisselende landschap. Van Terherne tot Stavoren en via Heeg, Ijlst en Sneek weer terug.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Jullie hebben echt genoten zo te lezen! Wat fijn, bedankt voor de 5 sterren en de prachtige foto, tot de volgende keer :)
Lees meer

10,0/10
“2 weken friesland”
Simon | 11 oktober 2020
TIP Ga vooral midden in de natuur overnachten
Wij hebben zeer genoten om twee weken met een boot in Friesland te varen.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de tips, graag tot ziens!
Lees meer

9,2/10
“Louise”
Roland Behr | 10 oktober 2020
Ausgezeichnetes Boot mit toller Ausstattung und hervorragenden Fahreigenschaften.
Bei der Übergabe alles sauber und gepflegt lediglich die Spülmaschine bedurfte einer Reinigung.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke für die bewertung und Tipp wegen die Spülmashine ;) Wir freuen uns schon auf den nächsten Besuch, bis dann.
Lees meer

10,0/10
“Doerak Femke”
Margaret en Aart Pellegrom Dolmans | 10 oktober 2020
Na een super ontvangst lekker weekje weg geweest, samen met teckel Joep. Ondanks veel storm en regen zeker voor herhaling vatbaar. De volgende vaart 2021 is met Doerak Margriet al weer geboekt. Prima geregeld door team Schiffart.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Joep heeft het ook heerlijk gehad zo te zien! :) Wat een mooie foto's, tot volgend jaar! Dank voor de 5-sterren
Lees meer

10,0/10
“Jolanda”
Bernhard Kirch | 10 oktober 2020
Guten Tag,
wie ich bereits im Internet bewertet hatte, waren wir sehr zufrieden und werden bestimmt wiederkommen
Gruß Bernhard
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wow, danke für die 5-sterne ***** Wir freuen uns schon auf den nächsten Besuch!
Lees meer

9,6/10
“TOP Einsteigererfahrung”
RiRa's | 5 oktober 2020
TIP Tipp von uns für alle Beginner: Bucht unbedingt die 2 Stunden Einweisung mit Fahrlehrer. Wir hatten einen super Lehrer und waren froh, diese absolut wichtigen Infos und Learning by doing Schritte zu bekommen.
Das erste Mal "Kapitän auf eigenem Boot" war für uns mit der kleinen Marije der absolut richtige Einstieg!!! Es hat irre Spaß gemacht auf den wunderbaren Wasserstraßen Frieslands dahin zu schippern und wir haben uns an Bord der Marije sehr wohl gefühlt. Sicher gibt es schon etwas moderner eingerichtete Boote, denen wir uns beim nächsten Mal dann widmen, aber wie gesagt: für den Start war das perfekt. Großes Lob auch an das Team von de Schiffart: super Betreuung, fixe Umsetzung und Hygiene-technisch alles perfekt!
Einzig der Einweisungsfilm war uns etwas zu wenig Info und zu unpersönlich, ist aber der derzeitigen Corona-Situation zu schulden.

Auf ein baldiges Widersehen, und bleibt gesund!!!
Ute u Micha
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen dank für die bewertung, wir haben uns sehr gefreut :) Auch die Tipps sind sehr nützlich :) Wir sehen uns gerne wieder, bis dann.
Lees meer

9,6/10
“Anna-Marie”
Fam. Spierefka | 4 oktober 2020
TIP Der Einbau eines zweiten Kühlschrank ist für ein Boot dieser Grösse ( bis zu 8 Personen) zu empfehlen.
Wie immer, auch unter Corona Bedingungen, klappt alles, von der Übernahme bis zur Abgabe reibungslos. Herzlichen Dank an Gisela, Arend und das Team. Das Boot ist schon etwas älter aber sehr gut gepflegt.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Ganz herzlichen Dank für die bewertung und Tipp wegen den Kühlschrank ;) Wir freuen uns auf das nächsten mal wieder.
Lees meer

10,0/10
“Eerste keer bij de schiffart”
Ralph Reinertz | 4 oktober 2020
TIP Auf etwas muss man nur achten. Wenn Leute mit etwas mehr Volumen :-) an Bord gehen, muss mit einigen engen Stellen gerechnet werden. Zum einkaufen lohnen sich die Städte, Langweer, Woudsend, Lemer etc. Ansonsten einfach man in die Tasche schauen, die mit an Bord genommen wird, und sich eine Route heraussuchen.
Wunderbares Schiff für 2 Personen. Alles was man braucht ist an Bord. Habe schon viele Schiffe gehabt, aber das toppt alle. Für verliebte jeden Alters ein Traum, mit dem Schiff unterwegs zu sein. Durch das gute Personal, was immer Hilfsbereit ist, macht schon das ankommen Freude. Alles wir erklärt, und in Coronazeiten bekommt man noch einen link auf Handy, wo man nochmals alles erklärt bekommt, was auf dem Schiff zu beachten ist.
Wir hatten einen sehr entspannten Urlaub, den wir so schnell nicht vergessen werden.
Danke an alle von de Schiffart.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wow, danke für die schöne bewertung und traumhafte bilder. Wir freuen uns auf den nächsten Urlaub bei uns.
Lees meer

10,0/10
“Seentour 2020”
Inka und Michael Kusen | 4 oktober 2020
Alles bestens wie bereits etliche Male zuvor! Mit drei Erwachsenen und zwei Hunden war die Woche wie immer schnell vorbei. Das Schiff ist topp, wendig und sehr gut zu steuern. Unter der Persenning könnte etwas Licht nicht schaden, Kerzen und eine kleine mitgebrachte LED-Leuchte tun es aber auch. Gerne wieder!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen dank! 5 * ! Gerne wieder, wir freuen uns schon :)
Lees meer
1 2 3 30