Ervaringen

9,8/10 1127 reviews

5 sterren (415)

10,0/10
“Super boot!”
Jolanda & Friends | 10 augustus 2022
TIP Sneekweek!
De boot was netjes, schoon en heeft een handige indeling. Team Schiffart was super vriendelijk en bij het inchecken voelde wij ons zeer welkom!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor deze mooie review! Dit doet ons erg goed! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“een heerlijke vaarvakantie op een prachtige boot! ”
Paul en Sylvia Vonk | 8 augustus 2022
TIP via Bolsward naar Makkum, daar overnachten en de volgende dag via Workum weer terug. Rondje Sneek IJlst Woudsend Heeg, dagje Joure, dagje Heerenveen, dagje Leeuwarden, rondje Grou en Akkrum. Teveel om op te noemen, alles even leuk!
Net terug van een heerlijke vaarvakantie op de Martine. Een van de nieuwste boten van De Schiffart. Een prachtige boot die eenvoudig te varen is. Vooral de boegschroef en hekschroef maken het manoeuvreren erg eenvoudig. Eerst uiteraard even wennen, deze boot is toch wat groter dan onze eigen sloep, maar al snel waren we er helemaal vertrouwd mee. De mensen van De Schiffart zijn allemaal erg aardig. Het begon al zeer goed/vriendelijk bij de receptie, maar ook de overige medewerkers allemaal zeer vriendelijk en behulpzaam! Voor ons een heerlijke vakantie, we kunnen De Schiffart van harte aanbevelen en we komen zeker terug!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor deze mooie review. De Martine is inderdaad de nieuwste boot van onze vloot. Fijn dat jullie zo tevreden zijn, dat doet ons allen erg goed. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Een week is te kort.”
Menno | 3 augustus 2022
TIP Relax, een boot varen is onthaasten.
Wij hebben de Nicole een week gehuurd. Het is een complete, compacte basic boot. Is makkelijk te besturen (ook zonder gebruik van de boegschroef) en heeft een korte draaicirkel. En met de lage doorvaart hoogte van 2.4m kun je onder veel vaste bruggen door.
Het verbruik van de diesel was bij ons circa 2l. per motoruur. Maar wij hebben rustig gevaren bij een toerental van 1800-2000 toeren.

We hebben een hele mooie week gehad, maar hebben nu voor volgend jaar voor een langere periode (2 weken) en een luxere boot bij de Schiffart gekozen. Deze hebben we dus voor 2023 al geboekt en we kijken er nu al naar uit.

Tips die ik heb voor mensen die nog weg gaan met de Nicole zijn:

-Neem een hor en wat magneetjes mee. Dan kun je deze voor het uitzetraam voorin de boot bevestigen en heb je minder last van muggen.
-Neem een matje of luchtbed mee als je slecht kunt slapen op een hard matras. Wij hebben de dinette permanent als bed omgebouwd gelaten en zaten overdag in de open kuip.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor deze mooie review. De Nicole is inderdaad een kleine compacte boot die gemakkelijk te besturen is. Met de doorvaarthoogte van 2,4 meter kun je onder veel vaste bruggen door, daardoor kun je ook in de kleine wateren varen. Bedankt voor de handige tip! Leuk dat jullie alweer hebben geboekt voor volgend jaar. Graag tot dan.
Lees meer

9,6/10
“Heerlijke boot voor een ontspannen boottrip”
Michiel & Els | 31 juli 2022
TIP - Oldeboarn, Genieterij Aldeboarn - Nije Beets, gratis haven met douche en elektra - Jachthaven Langweerder Wielen met restaurant Helder
De Triton is ruim genoeg van binnen en in het cabrio gedeelte om te eten en de dag door te komen.
Binnenin is het comfortabel met een twee persoonsbed en temperatuur constant (koel en warm voor comfort) voor als het erg warm of juist een beetje fris is.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie tevreden zijn. De Triton is inderdaad een fijn schip met een ruime open kuip. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Zalig schip”
Wiep en Frances | 31 juli 2022
TIP Wij hadden veel plezier tijdens de hitte van onze reisventilator.
De Joanna is een heerlijke boot die stabiel en ruim is. Makkelijk te varen en vooral de open kuip biedt zo veel meer ruimte.
We genoten van onze vaarvakantie van 12 dagen.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie zo hebben kunnen genieten. De Joanna valt door de ruime open kuip bij veel mensen in de smaak. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Overtreffend!”
Stans en Paulus van der Rest | 29 juli 2022
TIP Het vaargebied is prachtig! Overal leuke plaatsjes om langs te varen of te bekijken. Wij vonden het het leukst om aan de Marrekrite steigers aan te leggen om te overnachten. Meestal grenzend aan een weiland, heerlijk rustig.
We hebben een geweldige vakantie gehad op de Sierra Lima!
De staat waarin het jacht werd opgeleverd was buitengewoon perfect.
We hebben zelf een winkel in interieur inrichting en stellen best hoge eisen als het daarover gaat.
We hadden het vip pakket erbij gehuurd.
Dat betekende dat alle bedden ( 5 ) keurig opgemaakt waren met mooi bedlinnen en dat er handdoeken in 2 maten en washandjes op ieder bed lagen.
In de keuken was er genoeg keukenlinnen.
Alles was helemaal perfect schoon!
Geen haar of kruimeltje in een kastje of lade te zien.
Servies en glaswerk keurig opgelijnd in de kastjes en in de besteklade al het bestek op maat en blinkend geordend.
Heerlijk vind ik dat.
Ook de badkamers (2) en toiletten (2) superschoon!
Er was een goede afmeting vriezer en een normale maat koelkast aan boord en ook een oven.
We hebben nog even een probleempje met de accu's gehad ( waardoor we de aggregaat moesten gebruiken. ( je kunt dan ook douchen en koffie maken bv. )
Dit werd direct heel adequaat opgelost!
Wat hoog in het vaandel staat bij dit bedrijf, is dat de klant tevreden is.
Dat is natuurlijk super, als je even helemaal lekker wilt ontspannen.
En vandaag de dag niet overal heel vanzelfsprekend.
Wij willen volgende zomer zeker weer een jacht huren bij de Schiffart yachtcharter!
Hartelijk dank voor alles.
Vriendelijke groet, Stans en Paulus van der Rest.
Swartsenborgh exclusieve interieurs , Dordrecht.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wauw wat een prachtige review. Heel erg bedankt voor de mooie woorden. De Sierra Lima is inderdaad een prachtig schip en van alle gemakken voorzien. En natuurlijk is Friesland vanaf het water prachtig! Graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

9,6/10
“Wat een aangename verrassing, super!”
Marco van Gils | 26 juli 2022
TIP Wij hebben 1 nacht in de 'middle of no ware' geslapen (dorp Allingawier, +- 80 inwoners)', en niet aangesloten op landstroom en helemaal alleen in de natuur. Een geweldige ervaring!
Wij hebben begin juli 2022 voor het eerst een motorboot gehuurd voor een langere periode en waren dus volledig blanco qua ervaring. Na onderzoek kwam voor ons als verhuurder "de Schiffart" als beste uit de bus. Men reageerde snel en netjes op onze vragen/verzoeken. Boot "Martine" hebben we als geweldig ervaren. De boot is sinds juli 2021 in de vaart, alles was nieuw, schoon, werkend en er was aan alles gedacht qua comfort. Het bed was fantastisch, we hebben heerlijk geslapen op het ruime bed. Tevens is er veel lichtinval op de boot. Het varen ging soepel, gelukkig hadden we wel een hekschroef waardoor het aanmeren/manoeuvreren soms makkelijker ging. Wel hadden we "geluk" dat we niet al te hoge buitentemperaturen hadden (max 23 graden). Dit omdat er geen buiten stuurruimte is en je dus daardoor alles vanuit binnen moet doen. Wel konden er wat ramen open, echter wanneer het warmer is dan 23 a 24 graden dan wordt het binnen gewoon te heet waardoor het comfort iets naar beneden gaat. De afwerking van de "Martine" is meer dan goed, modern aangekleed. Voor ons is de Martine een ideale boot voor 2 personen, voor 4 personen is deze echt te klein, zeker bij minder weer (wanneer je permanent binnen moet zitten). Vaarles via de verhuurder hebben we als zeer goed ervaren, duidelijk en doelgericht (weten hoe je de boot moet varen en aanmeren).
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor deze mooie uitgebreide review. Fijn om te lezen dat jullie eerste 'vaarvakantie' zo goed is bevallen. Wanneer je echt blanco ervaring hebt is een vaarlees inderdaad heel erg fijn, je gaat met een vertrouwd gevoel het water op! Een nachtje in de natuur, zonder voorzieningen, is ook echt een aanrader. De zonsopkomst en -ondergang is fantastisch. Hopelijk is jullie eerste ervaring voor herhaling vatbaar en zien we jullie snel weer!
Lees meer

10,0/10
“Heerlijk !”
Zijlstra | 26 juli 2022
Voor het 4e jaar een schip gehuurd bij De Schiffart Yachtcharter . Dat zegt genoeg over vertrouwen, kwaliteit en service in jullie bedrijf. Top ! De Jetten 44 AK Van Speijk is een heerlijk schip. Volledig uitgerust voor een heerlijke vakantie op de Friese wateren en IJsselmeer.
De service bij aanvang vakantie en de terugkomst is uitstekend !
Dat maakt een vakantie compleet. Yachtcharter De Schiffart van harte aanbevolen door ons !
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super bedankt voor deze mooie woorden, hier doen wij het voor! Graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

10,0/10
“Een week lang genieten ”
Hiske, Sverre en Anne | 25 juli 2022
TIP Koudum, Kuilart heeft fijne passanten steiger en perfect sanitaire voorzieningen. Passanten haven Balk, heerlijk afgeschermd voor de wind en aardige mensen en lekker eten bij HRC Henstra.
Wij hebben een geweldige week kunnen geniet van een prachtige en comfortabele Diaz. Echt super genoten van het vaargebied, deze keer zuidwest Fryslân, mooie passanten havens bezocht, Koudum, Balk, Joure, Woudsend. En het weer was super, zelfs tot 35 graden toe. Kortom gelijk weer geboekt voor volgend jaar.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor deze mooie review. Graag tot volgend jaar!
Lees meer

9,6/10
“Eine richtig tolle Woche”
Hedda und Albert | 18 juli 2022
TIP Beim Stopp in Joure unbedingt in de Jouster Toer essen gehen.
Wir haben in diesem Jahr die Cook zum zweiten Mal gemietet. Für vier Personen ein ideales Boot mit Schlaf- und Waschmöglichkeiten in Bug und Heck, die genügend Privacy bieten.
Wir mieten schon seit vielen Jahren Boote bei de Schiffart und sind immer sehr zufrieden und wurden auch in diesem Jahr nicht entäuscht. Die Cook hat einen neue Holzboden bekommen, den wir sehr angenehm fanden. Ansonsten ist alles an Bord, was man so zu Wasser und Land braucht. In diesem Jahr bekamen wir dazu auch noch tolles Wetter, was will man mehr. Wir kommen auf jeden Fall wieder.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Danke vielmals! Wir freuen uns auf Ihren nächsten Besuch.
Lees meer

9,6/10
“Heerlijke boot”
Henk | 17 juli 2022
Een week heerlijk gevaren met de Eefelien. Echt een topboot! Volgend jaar nog een weekje langer.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De Eefelien is inderdaad een heerlijk bootje! Leuk dat jullie volgend jaar weer komen, graag tot dan!
Lees meer

9,6/10
“ Super Lauwersmeer "Louise"”
Michel van Elmpt | 15 juli 2022
Afgelopen weekeinde de Louise voor de 2e keer gehuurd. Fijn schip. We hebben prachtige reis gemaakt van Terherne - Lemmer - Workum - Bolsward - Sneek. Op dit schip is een fijne plek voor vier mensen. Er ontbreekt je aan niks. Vorige keer had ik was issues met de TV zenders. Schiffart had dit keurig geregeld. De TV stond al aan toen we aankwamen. Kortom de communicatie en organisatie van de Schiffart is prima. Heel fijn bedrijf om een schip bij te huren. Kan het iedereen aanraden.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een mooi woorden, heel erg bedankt! Graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

9,6/10
“Fijne boot!”
Fred & Doutsen Weverling | 14 juli 2022
TIP GENIET en BELEEF Friesland op en bij het water! Zo mooi!
We hebben met z’n vieren een heerlijke week gehad op de Díaz! Een fijne boot qua indeling en besturing. Geleefd op het dek met tent open of dicht. Lekker plekkie! Mooie uitzichten over het prachtig Friese landschap!
De vaarles van tevoren met Ymke was erg prettig! Je moet voor die ene week per jaar even het “gevoel” krijgen.
Graag hadden we een betere beschrijving over het anker gehad. Voor anker liggen is ons niet gelukt. Ook niet na 2x bellen met de Schiffart. De aardige jonge dame wist helemaal niets en de jonge man bij het 2e telefoontje niet heel veel meer. Daar had meer concrete hulp uit moeten komen.
Tip voor de Schiffart: nieuwe stevige matrassen op de bedden zou fijn zijn! Net als een zwemtrapje met platte treden wat iets dieper steekt.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn om te horen dat jullie zo hebben kunnen genieten van het waterland van Friesland vanaf onze Diaz! Jammer dat jullie niet voor anker hebben kunnen liggen. In de instructievideo die jullie voorafgaand meekrijgen wordt het gebruik van het anker perfect uitgelegd. Hopelijk lukt het een eventuele volgende keer wel! Bedankt voor de tips, die nemen wij zeker mee. Graag tot een volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Samantha ”
Familie Madou | 13 juli 2022

Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de 5 sterren!
Lees meer

9,6/10
“Heel fijn bootje!!!”
Peter Bruggeman | 12 juli 2022
Voor 2 mensen die Friesland willen ontdekken is het prima bootje.
Vooral de koelkast is een super ding !!
2 de jaar op rij genoten van De Margriet !
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Jullie hebben heerlijk genoten van de Margriet, super fijn! Tot snel!
Lees meer

9,2/10
“Prima scheepje!”
Familie Rouw | 10 juli 2022
TIP Drachten is een verrassend leuk stadje! Varen door het nationaal park de Alde Feanen.
Voor de derde keer gevaren met een van jachten van Schiffart vloot.
Deze keer hebben 10 dagen een mooie route aangedaan in het mooie Friesland-Groningen.
Mooie plaatsjes aangedaan en enkele keren in de vrije natuur aangemeerd.
De Neptunus is een PRIMA SCHEEPJE en laat zich makkelijk besturen en aanmeren.
Het inventaris is compleet, wij hebben hierin niets gemist! De koelkast doet het goed.
Wij hadden de mazzel dat we bijna de hele vakantie met de kap omlaag hebben kunnen varen. De banken in de kuip zijn dan erg prettig. Enkele kussens hierbij voor in de rug zouden een verwennerij zijn. ;-)
Een minpunt vonden wij het "matras". Dit zou naar onze mening wel wat comfortabeler mogen zijn, het ligt hard. En een molton erover ipv enkel een hoeslaken, vergroot het gevoel van hygiëne.
Bedankt weer voor een heerlijk vaarvakantie!
Zeeuwse groetjes!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat goed om te horen dat de Neptunus jullie zo goed is bevallen! En jullie hadden inderdaad prachtig mooi weer, wat fijn! Geen dank en graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Bruzer 850 OK Triton”
Yvon | 9 juli 2022
TIP Overnachten aan een Marrekrite!! En Dokkum en Joure zijn twee hele leuke plaatsen. Restaurant tip in Joure; De jongens van Joure.
Wat een fantastische week hebben wij gehad. Het begint al met de gastvrije ontvangst. Werkelijk alles is perfect verzorgd. De boot is super schoon en van alle gemakken voorzien. Friesland heeft al jaren geleden ons hart gestolen en wij hebben genoten. Wij zijn via Akkrum, Alde Feanen, Dokkum, Leeuwarden,Sneek via Joure weer teruggevaren. Tussendoor twee keer aan een Marrekrite overnacht (echt een aanrader) Kortom genoten van een super week. Zeker voor herhaling vatbaar.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat goed om te horen dat jullie een fantastische week hebben gehad met de Triton! Jullie hebben ook een erg leuke route gevaren. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Een geweldige vaarvakantie!”
Marlinde | 7 juli 2022
We hebben enorm genoten van de zeer complete uitrusting van de boot. Het tweepersoonsbed is super ruim en er is voldoende plaats om spullen op te bergen. De boot vaart top en er is genoeg ruimte om van de zon te genieten. De kap is makkelijk af te halen of op te zetten. Wij zouden Nicole zo weer huren!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een prachtige review. Heel erg bedankt Marlinde! Graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

9,2/10
“een heerlijke boot”
Odilde Dirkzwager van Milaan | 27 juni 2022
TIP Neem een ligbed kussen of luchtbed mee, zodat je heerlijk op het voorgedeelte kan zitten of liggen.
De boot de Antoinette hadden we uitgezocht om dat er zowel voor als achter een slaapvertrek is. De badkamer en de wc bevinden zich alleen in de grootste slaapkamer wat voor onze volwassen zoon wel lastig was. De boot heeft beneden twee tafels met banken waaraan je gescheiden kan zitten. Wij vonden dat vooral `s avonds erg plezierig. Bij mooi weer kan je heerlijk buiten zitten. Bij slecht weer is de tent bij de buitenbesturing wat krap. Hierdoor kan je maar met drie personen op het buiten dek onder het scherm zitten.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de mooie review!
Lees meer

10,0/10
“Volgend jaar weer.”
Piet Meijers | 27 juni 2022
Al weer 5 jaar met deze boot bij de Schiffart gevaren, en voor volgend seizoen al weer geboekt. Dit zegt eigenlijk al wel genoeg denk ik.
En natuurlijk is er wel eens een kleinigheidje, dat overkomt iedereen toch ? Maar we voelen dat er zorg is voor hetgeen wordt aangeboden. Dat geeft een goed vertrouwen.
Schiffart ga zo door !!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Na 5x is De Ruyter nog steeds jullie favoriet! Bedankt voor de mooie woorden, graag tot volgend jaar!
Lees meer
1 2 3 21