Ervaringen

9,4/10 1171 reviews


9,6/10
“Beste medewerk(st)ers,”
Emma en Johan | 14 september 2022
Bij deze wil ik eenieder bedanken voor en prachtige week aan boord van de "Margriet". Het was een genot om een weekje over de Friese wateren te varen. Zeker voor herhaling vatbaar. Een speciaal bedankje voor de vaar instructie van Hans. Dit was zeker de moeite waard en heel leerzaam, zeker een aanrader voor een beginnend vaarder.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor de mooie woorden! Goed om te horen dat het voor herhaling vatbaar is, wij verwelkomen jullie graag opnieuw in onze jachthaven! Tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Weer een geweldige ervaring gehad.”
Jan vd M. | 14 september 2022
TIP We hebben de 1e avond heerlijk in Terherne gegeten in rest. 't Schippershuis, mooie lokatie, fijne bediening, heerlijk eten en heel dicht bij de Schiffart-haven.
Het was weer een paar jaar geleden dat wij een motorboot gehuurd hadden. Bij "Schiffart" is zoveel keus en is alles altijd zo goed verzorgd dat we weer daar zijn teruggegaan. Deze keer de Pegasus gehuurd, een mooi verzorgd en ruim schip dat van alle gemakken is voorzien. We hebben een fantastisch weekend gehad.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn dat jullie bij ons terug zijn gekomen en zo hebben genoten van jullie weekend. Bij 't Schippershuis kun je inderdaad heerlijk eten! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Zorgeloos varen”
Rita en Onno | 14 september 2022
Weekend 9 tm 12 September varen met de Nicole : klantvriendelijke ontvangst en overdracht van de boot.
De Nicole een fijn en ruim schip in topconditie: mooi schip voor 2 personen. Echt genoten en super weer gehad en leuke tripjes gemaakt.
Maandagochtend de boot weer ingeleverd: ook dat ging soepel. Restant borg stond voor 15.00 alweer op de rekening.
Schilffart verhuur : top bedrijf met top boten : twijfel niet, gewoon doen ! En na heerlijk varen geen zorgen en stress van eigen boot. Das zorgeloos varen. Groeten Rita en Onno
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een mooie review, super bedankt! Graag tot de volgende keer bij ons in de jachthaven!
Lees meer

10,0/10
“Doerak Femke”
Sander | 14 september 2022
Een heerlijke boot om door het fantastische Friesland te varen.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor de vijf-sterren!
Lees meer

9,2/10
“fijne boot”
Erwin | 11 september 2022
TIP bezoek Alde Faenen
De Marije is een heerlijke boot met alles erop en eraan wat je nodig hebt. We hebben erg genoten.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie zo genoten hebben van jullie vaarvakantie. Bedankt voor de tip, de Alde Feanen is inderdaad prachtig! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“Mooie ervaring met de "Femke"”
Kees en Til | 11 september 2022
TIP Wij zijn vanuit Friesland naar Overijssel gevaren, via Blokzijl naar Kampen. Leuke plaats om te bezoeken. Terug via Ossenzijl.
De Doerak 780 heeft fijne vaareigenschappen en de indeling is handig. Aparte slaapcabine was ook erg fijn. De hoogte is maar 2.40 m, daardoor kun je hele leuke routes varen, met bruggen waar je onderdoor kunt. De schepen worden goed onderhouden. Wij waren nu voor de dertiende keer en hebben al meerdere boten gehad, en allemaal goed verzorgd.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Door de lage doorvaarthoogte van de Femke kun je inderdaad lagere vaste bruggen passeren. Super bedankt voor deze leuke review. Op naar de 14e keer!
Lees meer

9,6/10
“Op pad met Eefelien”
Cor van der Koelen | 11 september 2022
TIP Blokzijl hebben wij als een topper ervaren. Heel leuk om aan de sluis bij restaurant Sluiszicht te vertoeven.
Wij ( 3 personen) zijn met de Brûzer Eefelien een midweek op pad geweest en voor mij persoonlijk was het een hernieuwde kennismaking na een een eerder ervaring in 2013. Een heel fijne boot en het viel mij op dat het instrumentenpaneel was voorzien van nieuwe controls en zo ook de verwarming. Het gebruik van de Digitenne behoeft wel enige uitgebreidere uitleg voor gebruikers die minder onderlegd zijn in ingebruikname van apparatuur. Een goede verlichting in het cabrio deel van de boot ‘s avonds zou het verblijf nog meer veraangenamen als je daar bij duisternis wilt zitten. De knop om de radio uit te zetten hebben we niet kunnen vinden dus daarom het volume gewoon maar op 0 gedraaid.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat goed om te horen dat de Eefelien jullie zo goed is bevallen! We gaan jullie tips meenemen en kijken wat we eer aan kunnen doen. Bedankt voor de leuke tip in Blokzijl, heel erg leuk. Graag tot de volgende keer bij ons de jachthaven!
Lees meer

10,0/10
“Famvakantie”
Fam kooger | 11 september 2022
Samantha is een fantastisch schip,
Mooi ruim gezellig en schoon !
De boot is geluidsarm en makkelijk te besturen !
Een aanrader !!!!!
.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor deze mooie review! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Diaz 27/8/2022 __3/9/2022”
Guy Hermans | 9 september 2022
Prachtige boot
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super! Bedankt voor de vijf sterren!
Lees meer

10,0/10
“De Nicole is een prima vaarbare boot”
Bas de Haas | 9 september 2022
De Nicole is een prima vaarbare boot, wel windgevoelig maar dat hebben alle kruisers wel en je hebt een boegschroef die we nauwelijks gebruikt hebben.

De boot is wat ouder maar technisch en optisch ruim in orde, de koelkast dichte minder af dus sloeg veel aan waar we geen hinder van hebben gehad gedurende de vaarweek. Met de Nicole kan je onder veel bruggen door dat scheelt wachten alhoewel de brugopening in Friesland goed geregeld is naar onze mening (meestal binnen een paar minuten reactie en opening) In de week hebben we met 3 a 4 uur varen per dag (altijd zo rond de 2000 toeren of er onder is 7-9 KM/uur) 47 Liter Diesel gebruikt, overzichtelijk lijkt mij. Slapen op de dinette is prima, wij hadden wel een topper meegenomen van 180 x 200 zonder lijkt mij hard en hobbelig. Door het goede weer hebben we de dinette in de slaapstand gelaten en gegeten in de kuip/ buitenruimte (er is een tafeltje aan boord. Er is voldoende van allerlei inventaris aan boord en de plee en gascomfort zijn prima (kleiner dan thuis maar goed te doen)
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie een fijne vaarweek hebben gehad. Met de Nicole kun je inderdaad onder veel vaste bruggen door, waardoor je ook de kleine waterwegen kunt passeren! Bedankt voor de vijf sterren en graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

9,6/10
“Prima boot”
Anton | 5 september 2022
TIP We hebben 2x overnacht ergens aan een steiger en dat was heerlijk.
Voor 2 mensen is de Giselle een verrassend ruim bootje. We hadden een extra luchtbed van 5 cm dik bij, anders is het bed vrij hard. Varen ging heel goed met de Giselle en de boegschroef is af en toe een goed hulpmiddel.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Leuk om te lezen dat jullie leuk hebben gevaren met de Giselle. Fijn dat het varen goed ging, en een boegschroef is zeker geen overbodige luxe! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,8/10
“Jupiter ”
Rudi en Ton | 5 september 2022
TIP Zonder de waterkaart van Friesland en de App Watersport is het voor de eerste keer niet te doen. Dus kaart kopen en de app downloaden
Wij hebben met de Jupiter- een midweek in Friesland mogen varen. Een fijne boot die van alle belangrijke gemakken voorzien is.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Blij om te horen dat jullie het leuk hebben gehad met de Jupiter! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Weekend Friesland (Sneek)”
Homberg | 5 september 2022
TIP overnachten midden in de natuur op een van de velen eilandjes
Wij hebben een heel fijn en rustig lang weekend met de boot "Linda" gehad. Wij hebben het boot voor ons drieën incl. hond geboekt. De service en de overname van de boot was top. Super schoon en alles was aanwezig. Wij voelden ons gelijk thuis. De uitleg via video instructie was perfect. Wij komen zeker nog een keer terug.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie tevreden zijn over over de boot en onze service, dat horen wij natuurlijk graag. Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Doerak 800 lx "Linda"”
Angela | 4 september 2022
Wij hebben een midweek met de "Linda" gevaren, met 2 personen aan boord. Alles was aanwezig en het 2 persoons bed sliep heerlijk. Maandag 15.00 inchecken, alle info gekregen en onze spullen in de boot gezet. Aangezien het hierna al rond 17.00 was en het rond 20.00 schemerig zou worden en we eerst de boot wilden leren kennen, zijn we daarna op het Sneekermeer gaan varen en een stuk richting Grou. Hierna terug naar de haven van de Schiffart, en overnacht op de boot. De volgende dag, met alle vertrouwen in onszelf èn de boot, lekker gaan varen. Tip: neem de vaarkaart mee èn gebruik daarnaast Google maps!
Er zijn heel veel aanmeer plekken van Marekite ( waar je max 3 nachten gratis mag verblijven, staan aangegeven op de vaarkaart) wij hebben hier elke dag wel een keer aangemeerd om een uurtje lekker te relaxen.
De boot had een aantal verbeter puntjes, deze hebben we aangegeven bij het inleveren.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel fijn om te horen dat de Linda jullie zo goed is bevallen. Bedankt voor de leuke reviews. Graag tot ziens bij ons in de jachthaven!
Lees meer

9,2/10
“Heerlijke vakantie gehad”
Marcel Bijkersma | 1 september 2022
TIP Ga lekker op een meer bij openbare ligplaatsen overnachten. Dat is ons uiterst goed bevallen. En bezoek uiteraard een aantal van die gezellige plaatsen zoals Sloten, IJlst e.d.. Echt geweldig.
De Jupiter is een fijne en ruime boot met alle gemakken aan boord. De boot voldeed aan al onze verwachtingen. Een hekschroef zou wel handig geweest zijn voor een beginneling zoals ik...
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank!
Lees meer

10,0/10
“Unieke ervaring”
Luc & Odette | 31 augustus 2022
Het plan om een boot te huren is in februari ontstaan, toen ik een paar foto's van 2 jaar terug bekeek. Destijds een kleine boottocht met een motorbootje op de Swarte Brekken vanaf camping Synneveer.
De site bezocht en een Doerak met de naam Nicole gereserveerd, probleemloze communicatie.
Vriendelijke ontvangst op de dag van vertrek en alles perfect geregeld. Een prachtige onvergetelijke midweek op de Friese wateren. Het inleveren van de boot en de administratieve afwikkeling verliep uiterst prettig. Dezelfde avond het restant van de borgsom teruggestort op de rekening.
Tegen wie twijfeld zeg ik: DOEN!

Bedank en tot ziens, groeten Luc & Odette
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een prachtige onvergetelijke midweek op de Friese wateren, dat is waar wij het voor doen! Super leuk! Bedankt, en graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“Weekendje varen met de Triton”
Martin Jazet | 31 augustus 2022
TIP Zoals gezecht de overnachting middenin Heerenveen, tegenover kroegen en restaurants.
Super weekendje gehad, voldoende ruimte voor twee personen. Voldoende voorzieningen aan boord om "op jezelf" te overnachten.
Middenin Heerenveen overnacht dankzij een supervriendelijke brugwachter.
Verder ook een echt leuk vaargebied, gaan we echt nog een keer weer doen.
Een minpunt was de besturing van de boot, deze vertoonde behoorlijk wat speling waardoor zelfstandig rechtuitvaren een echte uitdaging was. Hebben dit doorgegeven aan de mensen van Schiffart, zou verholpen worden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
6,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te lezen dat jullie een super week hebben gehad met de Triton. Het probleem met de besturing is inderdaad verholpen. Graag tot ziens!
Lees meer

8,0/10
“tropisch weekje”
Huub Welten | 29 augustus 2022
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de vier sterren!
Lees meer

10,0/10
“Top week”
Anika Tolboom | 28 augustus 2022
TIP Elfstedenroute echt de moeite waard!!
Heerlijke week gehad, boot was super alles wat je nodig hebt is aanwezig👍
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super bedankt! En de Elfstedenroute is zeker aan te bevelen!
Lees meer

10,0/10
“Leuke week op de Margriet ”
Ton Kroeze | 28 augustus 2022
TIP Misschien een klamboe meenemen tegen de muggen.
We hebben een week mogen varen met de Margriet en hebben er van genoten. We vinden het een aanrader voor iedereen die even wil onthaasten. Dank aan de goede en vriendelijke ontvangst van de medewerkers van Schiffart.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor de mooie review! En bedankt voor de handige tip. Graag tot de volgende keer!
Lees meer
1 2 3 30