Ervaringen

9,4/10 1412 reviews


9,6/10
“Prachtige wintertrip”
jelle | 5 december 2023
TIP Maak gebruik van het Friese winter oproep systeem voor bruggen en sluisen, hiermee kom je op kleinere, veelal mooiere vaarwegen.
Vanzelfsprekend werkte alles naar behoren aan boord. Alles was keurig schoon en de inventaris voorzag in alles voor deze geslaagde midweek.
De Iris is ruim bemeten voor twee personen, vaart koerstabiel en is makkelijk te manoeuvreren met haar boeg en hekschroef.
In deze periode waren we de enige recreatievaart op het water m.u.v. een enkele sportvisser.
Het Friese winterlanschap was schitterend, zelfs in de dichte mist.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de leuke review en de mooie winterse plaatjes. Fijn om te lezen dat jullie zo genoten hebben van het wintervaren! We hopen jullie nog een keer te mogen ontvangen bij ons in de haven.
Lees meer

10,0/10
“Heerlijk gevaren”
Sebastiaan | 18 oktober 2023
TIP Marrekritte! Maak je boot vast aan een marrekritte steiger en geniet van volledige rust om je heen. Er zijn veel apps beschikbaar die de aanlegplaatsen aangeven.
Boot was van alle gemakken voorzien voor een heerlijke vaartocht. Keuken goed uitgerust, koken ging prima. Daarnaast is de boegschroef is een welkome aanvulling om het manoeuvreren makkelijker te maken. Ook het zeil over de stuurhut werkt erg fijn en kan je in delen los of vast maken, afhankelijk van het weer. Na lang varen wordt het motorgeluid wel eentonig, maar dan kan je altijd even vastleggen of dobberen op het water.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de positieve review!
Lees meer

9,2/10
“Van Riebeeck”
Cor Winde | 16 oktober 2023
We hebben onze opmerkingen al bij het vertrek gemaakt aan de balie, De Van Riebeeck is een uitstekende boot, in keurige staat en hartstikke schoon.
Een paar opmerkingen:
Er moet nodig een extra 230 V WCD komen. Met twee telefoons, een laptop en een i-pad plus het kastje voor het internet is één stopcontact echt te weinig.
De tent is aan vervanging toe. Hij is niet meer af te sluiten en een deel van de drukkers kun je niet meer dicht krijgen omdat de tent gekrompen is.
De matras moet mogelijk eens flink gelucht worden en in het najaar mogen de dekbedden wel inclusief zijn.
Er was schade aan een van de kajuitdeurtjes.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de review en de tips!
Lees meer

10,0/10
“14 dagen genieten ”
Robert Ophof | 1 oktober 2023
TIP Doe een deel van de Elfstedentocht kom je in hele leuke kleine en grote plaatsen.
Toen we 2 jaar geleden onze eigen boot verkocht hadden dachten we dit was het. Maar niet dus de Jolanda gehuurd een heerlijke vaar boot 14 dagen kris kras door Friesland, wel met wind en regen maar dat mag de pret niet drukken. Volgend jaar weer maar dan op de Van Riebeeck . Wij vinden de mensen van de Schiffart zeer meedenkend vriendelijk en flexibel prima verhuur bedrijf.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie ondanks het minder goede weer toch zo genoten hebben. Tot volgend jaar!
Lees meer

10,0/10
“Feestje: 10 jaar Jantina”
Heine van Wieren | 24 september 2023
TIP Tip 1: dit jaar nog een nieuw stuk ontdekt tussen Jutrijp en IJlst, prachtig. Tip 2: ik ben gaan varen op een heel vroeg tijdstip, wat kan alles er dan ook anders/prachtig uitzien.
Het was dit jaar voor de 10e keer dat ik ging varen met de Jantina. In de afgelopen jaren ben ik op veel plaatsen geweest met "mijn" Jantina. Friesland blijft mijn favoriet: prachtige minder grote vaarwegen en goede havens langs het water, allemaal prima bereikbaar met deze boot. Zelf ben ik heel tevreden met de Jantina, ik neem regelmatig gasten mee (tot ongeveer 4 personen) en we hebben dan een geweldige dag. De boot vaart goed, is van vele gemakken voorzien en de wetenschap dat er ondersteuning van de Schiffart op de achtergrond aanwezig is bij pech maakt mijn positieve ervaring compleet (die hulp heb ik niet nodig gehad!). Al met al ben ik echt heel tevreden en heb de boot voor volgend jaar al weer geboekt.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn om te lezend dat jullie al 10 jaar, met veel plezier de Jantina huren. Mooie foto's hebben jullie toegevoegd. Graag tot volgend jaar!
Lees meer

10,0/10
“Avontuur”
Saskia | 24 september 2023
TIP Akkrum heeft een leuke kleine passantenhaven. Langweer is een leuk dorpje. IJlst is de moeite waard om aan te doen. Verdere tips : Fries suikerbrood, Friese eierkoeken, oranje koeken . Zoek een plekje in de natuur alleen aan een steiger en waan je “ alleen op de wereld “
Afgelopen week hebben we een heerlijke week op de Marije doorgebracht.
We hebben alles gehad, Zo’n, tegen , windkracht 6 en hebben van alles genoten.

De boot is een fijn verblijf in elke weertype.
We hebben aan mooie steigers midden in de natuur gelegen met het “alleen op de wereld- gevoel”. Zwemmen in ijskoud water in de regen, de mooiste zonsopgang - en ondergangen, sterrenhemels.

De natuur is op z’n mooist wanneer er je op een boot middenin zit.

We hebben bij terugkomst de verschillende boten vergeleken en we hebben voor volgend jaar weer gekozen voor de Marije !!

Oant Sjen mooi Friesland ❤️
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor deze leuke review! Klinkt alsof jullie het heel leuk hebben gehad op de Marije. Graag tot ziens.
Lees meer

10,0/10
“Tropisch friesland!”
Daan en Cyrille van IJzendoorn | 17 september 2023
TIP Leuke tip; koop eens een lekkere paling of snoekbaars bij de palingboer in Gaastmeer!
Voor de 13e keer gevaren met een boot van Schiffaert. Niet voor niets. Altijd prima kwaliteit, geweldige service en dit keer geluk: twee weken tropisch weer.
Zelfs mijn moeder van 85 jaar die 2 nachtjes zou meevaren was niet van de boot te slaan en is heerlijk een week gebleven!
Mooie routes, prachtige zonsondergangen, heerlijke rust in de prachtige natuur; kortom, de beste vakantie die je jezelf kunt wensen!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie, na 13 keer varen nog steeds zo aan het genieten zijn. Jullie hadden er inderdaad heerlijk weer bij. Tot de 14e keer?
Lees meer

8,8/10
“Altijd weer een feestje! ”
T. Thomassen | 17 september 2023
Voor de vierde keer voeren wij weer met jullie door Friesland. Elke keer weer mooi en verrassend!
De Martine is een prachtige, ruime en toch handzame boot.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie het weer zo leuk hebben gehad, graag tot een volgende keer!
Lees meer

9,6/10
“Top vakantie ”
Fam Schippers | 14 september 2023
TIP Zoveel mooie plaatsen gezien, dichtbij de houtmolen in woudsend, ieder zaterdag in bedrijf. Hapje eten in ijlst bij het wapen van Ijlst. Verder weg,Volenhoven,Elburg,Harderwijk,Spakenburg, Volendam,Enkhuizen
Wij hebben de Diaz drie weken mogen gebruiken. Voor ons een Top vakantie. Het weer werkte ook mee, maar ook het schip zelf. Makkelijk om mee te varen, en wat ons betreft van alle gemakken voorzien. Ben zie foto, vast wat vergeten,
den dat we wel 450km+ hebben afgelegd. Toerental tussen de 9000 en 12000 . Gevolg hiervan zeer acceptabel brandstof verbruik van ongeveer 100 liter in de week. Bijkomend voordeel, alle tijd om van het moois onderweg te genieten. Als je het zien wilt is ons eigen land fantastisch vakantie land.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat mooi om te lezen dat jullie zo genoten hebben op de Diaz. Een flink stuk gevaren en prachtige plekken gezien.. Graag tot een volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“De eefelien”
Loe Engels | 13 september 2023
TIP Boot gehuurd van 4/11 sept mooie tijd gehad mooi weer en genoten van de rust op de marrekrite plaatsen
Voor bij de luiken boven de slaapplaats een hor voor tegen de muggen
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de tip!
Lees meer

10,0/10
“De Elfstedentocht met de boot”
Aad | 11 september 2023
TIP De vaarkaart was oud en al veel gebruikt, waardoor de route die we moesten varen niet geheel duidelijk is. Wij wandelen veel op een app die heet Komoot, is het geen goed idee om zo’n vaarroute als de Elfstedentocht op GPX te zetten die is duidelijk en voor iedereen te downloaden.
Bij schiffart Yachtcharter een boot gehuurd, de Jolanda lengte 8,5 meter en breed 3,5 meter.
Met z’n vieren de Elfstedentocht gevaren 250 km in totaal, we hebben de bruggen geturfd dat waren er 113, de hoogte van de boot was 2,4 meter en de vaste bruggen zijn 2,5 meter en sommige nog iets minder hoog, bij enkele bruggen hadden we maar een paar centimeter over, dat heb met de waterstand te maken, in alle vestings stadjes hebben we aangelegd en rond gewandeld, in Leeuwarden lagen we midden in het centrum met prachtig mooi weer rond de 25 graden. Op weg naar IJlst begaf de boegschroef het dat is lastig varen, in IJlst de Schiffart gebeld hoe verder, geen probleem we komen hem maken, binnen een halfuur was er een monteur die had het weer snel verholpen. Super service. Wij hebben een fantastische vakantie gehad.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie vaarvakantie & bedankt voor de tip!
Lees meer

10,0/10
“Robuuste motorboot, " de lelijke eend op het water ".”
Roel Renssen | 10 september 2023
TIP Misschien een overweging om een snelheidsmeter i.v.m. beperkte vaarsnelheid en controle hierop nog te monteren op het dashboard. Voor de minder ervaren schippers is een roerstand wijzer een goed hulpmiddel.
Volledig compleet uitgerust zowel nautisch als ook de uitrusting op huishoudelijk gebied.
Makkelijk te varen zeker ook bij het aanleggen met de boegschroef hulp.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de review en de tip!
Lees meer

8,0/10
“Leuk bootje”
Barry | 8 september 2023
Ons eerste weekje varen, leuke boot voor 2 personen, wel aan de kleine kant.
Na een midweek ben je het motorgeronk wel zat.

Volgende keer gaan we voor een grotere/luxere boot.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de review. Graag tot ziens op een grotere boot!
Lees meer

9,6/10
“Een hele fijne boot.”
Menno | 3 september 2023
Wij hebben de Joanna twee weken gehuurd en hebben erg genoten.
Het is een ruime, stabiele en makkelijk bestuurbare boot.
Op de website van De Schiffart staat dat de boot 2.65m hoog is. Dit is niet het geval, de boot is 2,55m hoog en dat scheelt toch weer tien centimeter doorvaart hoogte.
Het is handig om zelf nog even een hor mee te nemen die je over het luik in het slaap gedeelte kunt doen, want anders heb je snel last van muggen. Voor de vier patrijspoorten zijn wel horren op de boot aanwezig, erg fijn.
Wij hebben de Joanna voor 2024 weer twee weken geboekt en kijken er nu al weer naar uit.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn dat jullie zo'n leuke tijd met de Joanna gehad hebben. Leuk dat jullie alweer geboekt hebben voor 2024. Wij ontvangen jullie dan graag weer in onze receptie!
Lees meer

9,6/10
“Nicole”
Corrie | 3 september 2023
Wij zijn heel tevreden. Slim ingericht Alles is er wat je nodig hebt Schoon. En lekker knus
Iedereen is vriendelijk. Er is een goede sfeer
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de positieve review!
Lees meer

8,4/10
“Handelbaar schip, ziet er netjes uit en past onder veel bruggen door”
Bas de Haas | 3 september 2023
TIP Stukje turfroute gevaren erg leuk, ook vanaf Bergumermeer zuidwaarts naar Drachten mooi stuk varen.
De Rosalien is duidelijk niet al te lang geleden onderhouden, alles ziet er goed uit. het schip heeft zuinig gelopen (38 liter in een week). De Rosalien is makkelijk vaarbaar (ik was alleen).
Kortom prima weekje.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat leuk om te lezen dat je een fijne tijd hebt gehad met de Rosalien! Hopelijk mogen wij je nog een keer ontvangen in onze jachthaven.
Lees meer

9,6/10
“Fantasische ervaring”
Felix | 30 augustus 2023
TIP Wanneer je 4 dagen hebt is van teherne, langs Heeg, door naar Sneek en weer terug een heerlijke route. Kleine en grote wateren, mooie plekken, en genoeg mooie plaatsen om een nacht in de natuur te slapen. Langer dan een week is de route vanaf Dokkum, Franeker (elfstedentocht route) door Harlingen, Winsum richting Bolsward, Sneek echt heel bijzonder mooi!
Alweer de vierde keer dat ik een van de schepen mag meenemen. Dit keer met de Linda.
Dit vond ik persoonlijk de fijnste tot nu toe. Heerlijk bed, goede warme douche, en een grote zit. Heerlijk voor de dagen wanneer het iets minder lekker weer is. Grote ramen om lekker naar buiten te kijken, het schip is makkelijk te besturen en meer dan voldoende zicht rondom. 2,50 meter hoog is net laag genoeg om de meeste bruggen onder door te kunnen. Met 2,40 zijn wel meer en mooiere tochten mogelijk. Even kijken welk schip er volgend jaar mee gaat :)
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor deze leuke review! Fijn om te lezen dat de Linda jullie zo goed bevallen is. Ook bij wat minder mooi weer. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij ons in de haven.
Lees meer

9,2/10
“Zeer goed!”
Arno | 27 augustus 2023
Alles prima voor elkaar, ontvangst vriendelijk en duidelijk. Boot naar verwachting. Bij terugkomst nname snel en efficient, verrekening diesel met borg nog dezelfde dag.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de positieve review!
Lees meer

9,2/10
“Heerlijk schip”
Geert Visser | 27 augustus 2023
TIP Eilandjes op het Tjeukermeer
Maxima is een heerlijk schip en heeft echt alles aan boord om van een luxe vaarvakantie te genieten. Luxe afwerking, heerlijke banken zowel boven als beneden. Miste alleen een oventje. De Maxima heeft alleen een magnetron.

De sauna gebruikt als opslag maar kan me indenken dat we die in het najaar of winter wel gebruikt zouden hebben.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De sauna in de Maxima kan zowel als sauna als extra kastruimte gebruikt worden inderdaad. Fijn dat jullie zo genoten hebben & bedankt voor de tip!
Lees meer

8,4/10
“Maximas”
Dennie Wanders | 24 augustus 2023
TIP hahaha te veel om op te noemen alles is leuk in friesland!!!! maar de plekken die opvallen zijn grouw, dokkem, groningen,lemmer zoutkamp sneek franekeren terherne zelf maar ook akrum of varen naar het zuiden zwollen assen kampen volendam of helemaal naar het noorden texel is ook leuk maar dan moet je wel veel tijd hebben en ervaring op schepen of bootjes want het wad is wel opletten wat je doet.
het was weer fantastische!! alles wat je nodig heb zit en is aan boord.
zelf wil ik de luxere variant die ook te huren is bij de altijd vriendelijke Arend en Giselle maar was helaas al verhuurd ;)
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor de leuke review, fijn dat jullie zo genoten hebben! & wellich is de variant de volgende keer wel beschikbaar ;)
Lees meer
1 2 3 34