Ervaringen

9,4/10 1037 reviews


10,0/10
“Geweldige week gehad!”
Michiel Sterk | 16 mei 2022
Wat een verzorgde boot was de Iris, bedankt de Schiffart!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt!
Lees meer

9,6/10
“Weekje Henriëtte”
Sandra | 15 mei 2022
TIP Wij hadden een tablet meegenomen met daarop de app met de Friese vaarkaarten, heel handig. Leg regelmatig aan op een Marrekrite en geniet van de rust en de natuur. In Terhorne zelf kun je lekker eten (eetcafe Portunus en eetcafe 't Far).
Een weekje op de Henriëtte begon voor ons met een vaarles, heel fijn als je nog nooit eerder gevaren hebt. Wij hebben ervoor gekozen om de Woudsaap route te doen, een leuke route met leuke plaatsen en plaatsjes (o.a.: Joure, Heeg, Bolsward en Sneek), wij hebben het op ons gemakje gedaan. De eerste dagen was het weer niet zo best, veel wind en geen zon, de laatste dag werden we nog beloond met een zonnetje. We hebben genoten.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn om te horen dat jullie een heerlijk weekje met de Henriëtte op pad zijn geweest. De Woudaaproute is inderdaad erg leuk! Graag tot een volgende keer!
Lees meer

8,4/10
“Een heerlijke vakantieweek met de Bastiaan”
Simone en Frank | 11 mei 2022
TIP Als extra hadden wij 2 vouwfietsen gehuurd bij Schiffart. Tot onze verrassing waren de fietsen van goede kwaliteit. De fietsen zijn handig om even een boodschapje te doen en/of de omgeving te verkennen.
We hebben in het vroege voorjaar de Bastiaan voor een week gehuurd. We zijn gestart met een zinvolle vaarles van Ymke. Dat gaf ons als onervaren vaarders veel vertrouwen om daarna de Friese wateren te gaan verkennen.
De Bastiaan is een heerlijke boot voor 2 personen. Alles is aan boord, zowel binnen als buiten. De afsluitbare kap is in het voorjaar heerlijk, ook in avond konden we daar goed vertoeven door de luchtverwarming. Zelfs onder de kap is het dan lekker warm.
De indeling van de Bastiaan is ruim en comfortabel met een vast bed en een dinette. Het enige kleine minpuntje is de kleine natte ruimte.

De Bastiaan leent zich er prima voor om Friesland per boot te verkennen. Door de lage hoogte van 2.40 m kan hij onder vele (vaste) bruggen door.

We hebben genoten van Friesland vanaf het water met een fijne boot.
Deze eerste vaarervaring vraagt om herhaling. En dat doen we vast en zeker weer met een Brüzer.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een vaarles voorafgaand aan de huurperiode is zeker zinvol! Voor jong en oud hartstikke leuk en leerzaam. Heel erg bedankt voor deze mooie review. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,6/10
“Wederom fantastisch ”
Marijn van den Bogaert | 9 mei 2022
TIP We zijn een nachtje in De Alde Feanen geweest en is echt de moeite waard.
Het feit dat we de Diaz voor de tweede keer hebben geboekt zegt eigenlijk al genoeg. Het is echt een hele fijne boot zeker voor twee stellen. Makkelijk te varen en een mooie nautische uitstraling ⚓️
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat leuk om te horen dat de Diaz jullie zo goed bevalt! De boot is inderdaad perfect voor twee stellen. Graag tot ziens!
Lees meer

9,6/10
“Jupiter”
Schuring | 9 mei 2022
Heerlijke boot waar we veel plezier mee hebben gehad.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk bedankt!
Lees meer

8,0/10
“Prima, maar bed is ondermaats”
Olav | 8 mei 2022
TIP Sloten is leuk, slapen op onbewoond eilandje. Pas wel op voor het Margriet kanaal en ondanks ervaring is het serieus wennen om super nauwe haven mond uit te varen en op "hectisch" knooppunt uit te komen. Tip: direct rechts de haven uit de vaart in, brug onderdoor, past echt net (als boot 240 is), en daarna rustig even proef varen rondom eilandjes in alle rust aanleggen en boot leren kennen.
Boot motorisch prima, alles redelijk netjes en in ok staat. Bed lag ongelijk en moest met pannenzetters worden "gerepareerd". Je blijft 2 bedden houden ivm tafel in het midden, dat is niet romantisch helaas.
Schoon opgeleverd.
De kap mag er niet af (werd vermeld in Youtube instructie video), maar met zon op je dak is dat eigenlijk niet te doen qua warmte.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat u tevreden bent over de Henriëtte! Bedankt voor de tip over het bed. We zullen kijken wat we er aan kunnen doen.
Lees meer

10,0/10
“Eefelien”
Monique Schwencke | 8 mei 2022
TIP Heel Friesland is prachtig om te varen; de ene dag naar een stad/dorp en dan weer de natuur in maakt het varen zo leuk en afwisselend.
Heerlijke boot, bedden achterin zijn lekker ruim. Voor de zomer zou een muggengaas bij de ventilatieroosters bij de achterkajuit wel fijn zijn. Een klein wissertje in de douche zou ook fijn zijn om het water weg te trekken. In de zomer gaan we graag weer twee weken met haar op pad.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Leuk om te horen dan jullie het leuk hebben gehad. Bedankt voor de tips, graag tot snel!
Lees meer

10,0/10
“Margriet”
Tom | 4 mei 2022
TIP We hebben de volgende route gevaren: Terherne, Langweer, Woudsend, Heeg, Sneek en vervolgens weer terug naar Terherne.
We hebben eind april ‘22 voor een lang weekend de Doerak (7 meter) Margriet gehuurd. Van boeking tot het inleveren van de boot was de service prima! Genoeg ruimte voor met z’n tweetjes. We hebben genoten en boeken snel weer!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie blij zijn met onze service. En wat een leuke route hebben jullie gevaren! Tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Fijne vakantie gehad met de Antoinette”
jolanda looije | 2 mei 2022
Wij hebben met vier volwassenen een midweek gevaren met de Antoinette. De boot is ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Dit was de derde keer dat we met plezier bij de Schiffahrt hebben gehuurd en we kijken uit naar de volgende keer. De mensen van de Schiffahrt zijn behulpzaam, bekwaam en vriendelijk. Het is een betrouwbaar bedrijf!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De Antoinette is inderdaad van alle gemakken voorzien. Bedankt voor de mooie woorden. Tot de volgende keer!
Lees meer

9,6/10
“Fantastisch”
B Baake | 2 mei 2022
TIP Lemmer, Grou en Sneek leuke en gezellige plaatsen
Keurige boot en wat hebben we genoten.
Heerlijk
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn om te horen dat jullie genoten hebben! Tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Zen vakantie. ”
Kees en Rita | 1 mei 2022
TIP Aanleggen voor de nacht op een van de vrije plaatsen of eilandjes. Heerlijk relaxt. Stavoren heeft ons veel mooie dingen laten zien en was een gastvrij dorpje aan t IJsselmeer
Wij zijn in onze rustige vaarweek helemaal tot rust gekomen. We hebben de mooie boot Linda gehuurd en waren erg positief toen we merkten hoe netjes en goed uitgerust deze boot is.
Echt alles netjes en compleet. Dit was onze tweede ervaring met een boot huren van schiffart.
We komen er zeker terug .
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor deze mooie woorden. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Review”
Jos van dijk | 27 april 2022
Hartelijke ontvangst en alles top geregeld een aanrader
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt, graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Met de Triton de "Elfstedentocht" varen”
Huub Groven | 27 april 2022
Samen met de Triton "De Elfstedentocht" varen. Geïnspireerd door Janny en André boekten we bij de Schiffart in januari al een boot: de Triton. Alleen het boeken al was een heerlijke ervaring. Zoveel goede raad, vriendelijkheid en voorkomendheid maak je maar zelden mee. Pluim voor vooral Ilse en Samantha. Allengs naderde de 18e maart 2022, onze vertrekdatum. Het enthousiasme, maar ook de spanning steeg. We hadden immers als 75- en 74-jarige geen vaarervaring. Menige nacht werd er dan ook over het varen van onze tocht gedroomd en soms was dat een nachtmerrie. Maar wat een opluchting! Na een excellente vaarles door Ymke werden we helemaal op ons gemak gesteld en kregen we er vertrouwen in, dat we het wel zouden mannen. Achteraf bezien was het een geweldige ervaring, al hebben we natuurlijk in 1 week tijd niet de hele Elfstedentocht kunnen varen. De boot was fantastisch. Alles perfect in orde en van alle gemakken voorzien. Dat alles was te danken aan de perfecte organisatie van de Schiffart. Opgetogen en helemaal tevreden en met een nieuwe ervaring rijker keerden we helemaal voldaan naar Maastricht terug. Dank voor al jullie goede zorgen en de heerlijke
vakantie.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt voor de lovende woorden! Gelukkig is alles goed gegaan en hebben jullie een heerlijke vakantie op het water gehad. Tot ziens!
Lees meer

9,6/10
“Weekend Friesland”
Arno | 20 april 2022
De Antoinette is een comfortabele boot, voorzien van alle gemakken. Helaas hadden wij de pech dat een paar kilometer voor Terherne op de terugweg de motor uitviel. We zijn op sleeptouw genomen door een andere passerende boot. Heer de Schiffart gebeld, die ons snel tegemoet kwam varen en de haven heeft ingesleept. Er was Brandstof lekkage pech kan altijd gebeuren. Wel veel stank aan boord, na reparatie en reiniging van de stank besloten om de laatste nacht te blijven slapen. Achteraf daar spijt van de diesel stank kwam naarmate de nacht vorderde sterker terug, dus dat was geen succes. Maar overal een prima weekend.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De Antoinette is inderdaad van alle gemakken voorzien. Fijn dat jullie, ondanks de motorpech, een leuk weekend hebben gehad! Wij zien jullie graag weer eens terug!
Lees meer

9,2/10
“Geweldige ervaring ”
T gottgens | 26 maart 2022
We hebben voor het eerst een boot gehuurd en het was een succes.
De mensen aan de Bali waren erg vriendelijk.

We hebben ook een schipper geboekt die ons de eerste beginselen heeft geleerd om de boot te besturen.

Deze was erg bekwaam en geduldig.
Dit alles was een leuk begin van een mooie ervaring.
We gaan zeker hier nog eens een boot huren.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat fijn dat jullie het zo naar het zin hebben gehad! We zien jullie heel graag bij ons terug!
Lees meer

8,4/10
“Leuke week gehad”
C. W. Geerts | 18 maart 2022
TIP Een week is kort. Je moet een keuze maken om de plaatsjes die je tegen komt te bezoeken of te kiezen voor veel vaaruren. Dat laatste hebben wij gedaan.
Ondanks het slechte weer in hebben we toch een leuke week gehad.
De eerste maal voor ons dus nog geen! ervaring.
Alles werkte naar behoren in de boot.
Een min punt is het ombouwen van de banken naar een bed. De rugleuningen zijn erg zwaar en lastig te bevestigen op zijn plaats. Ook het liggen hierop was niet erg comfortabel.
Daarom de volgende keer een boot waar de ombouw niet nodig is. Vast Bed.
De boot vaart prettig en ook de boegschroef werkt prima. Ons plan is dit volgend jaar weer te doen.
Ook de vaar les werkt erg goed en gaf mij wat meer zelf vertrouwen om de week te beginnen.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het ombouwen van de bank naar een bed vergt inderdaad wat handigheid. Wat fijn om te horen dat jullie eerste ervaring met een motorboot goed is bevallen! Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Weekendje varen met Martine”
Michael van Minnen | 15 maart 2022
Wat een heerlijke boot. Hij is zo goed als nieuw. Prachtig interieur, bed is top! De boot is van alle gemakken voorzien. Eenvoudig te varen.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Heel erg bedankt Michael! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“Een vervelende nasmaak”
Peter | 7 maart 2022
Het was een perfecte midweek. Alleen het contact met het bedrijf verdient geen schoonheidsprijs. Wij hebben het gevoel dat we met de brandstof zijn opgelicht, de brandstofmeter was stuk dus moeilijk te bewijzen maar 211 liter diesel is wel erg veel voor 3 en halve dag. Volgende keer aftanken voordat we weg varen, en ook goed aangeven welke extra's je erbij wilt. Er wordt niet met je meegedacht tijdens telefonisch contact.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
4,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Na de check-out en een enthousiast ‘tot de volgende keer!’ hadden we een even enthousiaste review verwacht. Het spijt ons dan ook zeer dat jullie deze twijfels niet bij ons hebben aangegeven en we deze naderhand online pas te horen krijgen. In de periode dat jullie de Maxima hebben gehuurd was het zonnig, maar ook koud. Met name in de nachten waarbij de temperatuur onder het nulpunt zakte. De verwarming staat dan langer aan en moet harder zijn best doen om de boot op temperatuur te houden en zal dus meer stoken. Goed om te weten is dat de verwarming, evenals de generator voor de sauna beide op diesel lopen. Dit zal dan ook een aanzienlijk hoger verbruik zijn dan in de warmere maanden. Voor een midweek op de Maxima in de wintermaanden is 211 liter diesel dus niet ongewoon. Echter is het de eerste keer dat we horen dat de tankvlotter blijft steken. Dit probleem is dan ook direct door ons opgepakt.
Lees meer

9,6/10
“Fantastische boot en service!”
Marlies Frenk | 19 januari 2022
TIP Betreft de boot en service geen tips. Voor andere avonturiers die in de winter willen varen: zorg dat je een goede route uitzoekt, de hoogte van bruggen controleert en van te voren alle bruggen boekt (2 a 3 uur van tevoren door de weeks en op vrijdag vooruit voor zaterdag). Deze gaan namelijk buiten het seizoen niet zomaar open. Let ook op de waterstand. Doordat deze 15-20 cm hoger was dan normaal, konden wij helaas net niet onder bruggen van 2.50m door.
Het was voor ons een avontuur om midden in de winter (3-10 januari 2022) voor het eerst langere tijd op een boot door te brengen. Maar wat waren we blij verrast! De boot is echt super comfortabel. Door de slimme inrichting waarbij echt over elke centimeter is nagedacht, voelt de boot een stuk ruimer aan dan dat hij is. De keuken biedt genoeg ruimte om een maaltijd te bereiden en is volledig uitgerust met alle borden, kommen, pannen, bestek, glazen etc die je nodig kan hebben. De bank geeft 's avonds ruimte voor ontspanning en spelletjes. Wat mij betreft was het fijnste nog dat je een deel van de bank naar voren kan klappen, waardoor je ook wanneer je de boot niet bestuurt, uitzicht naar voren hebt. Dit is zeldzaam bij boten en wat mij betreft echt een must. De douche en wc zijn door de indeling ruim te noemen. Je kan gewoon douchen zonder uit te kijken met armen en ellebogen. Het bed is ruim en de bergruimte is meer dan voldoende. We hebben tijdens de vakantie nog gesproken met de jongen die het interieur heeft gebouwd en echt alleen maar complimenten voor hem!
Als laatste wil ik nog de gastvrijheid en service uitlichten. We werden vriendelijk ontvangen en alle instructies waren duidelijk. Toen we onderweg een klein probleempje hadden (de deurkruk naar het achterdek was losgekomen), kwam er binnen 1,5 uur iemand naar de plek waar we lagen om het meteen op te lossen. Niets dan complimenten van ons!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een prachtige review! Heel fijn om te lezen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,6/10
“Wederom heerlijk gevaren ”
Jeroen | 2 november 2021
TIP Via Leeuwarden, Bartlehiem naar Franeker. Hele mooie route.
Zo mooi om in alle rust over de Friese wateren te varen, in het najaar. Geen drukte, overal aanleggen. Geen wachttijden. En een heerlijk comfortable boot, waar het heerlijk vertoeven is. Standverwarming doet het prima, ook bij koudere nachten. Boot ziet er ook qua onderhoud uit om door ringetje te halen.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
In het voor- en najaar is het zeker geen straf om te varen. Zo te lezen hebben jullie een leuke route kunnen varen. Graag tot ziens!
Lees meer
1 2 3 26