Ervaringen

9,4/10 967 reviews


9,2/10
“Een bijzondere belevenis!”
W. Sijtsma | 15 oktober 2021
TIP Bezoek aan Britswert, aangelegd aan een Marrekrite (vrije ligplaats heel geschikt als je een hond mee hebt zoals wij hadden) een piepklein dorpje met een mooie kerken Wergea een dorp waar je door de havenmeester begroet wordt met een speciaal tasje met daarin info en een leuke wandelroute langs veel historische gebouwen e.d., Grou had model kunnen staan voor de tekeningen van Anton Pieck en Franeker, met prachtige statige gebouwen.
Wij hebben de laatste week van september en de 1e week van oktober, de Henriëtte 850 ak, gehuurd. Dat is erg goed bevallen. Wij sliepen in de achter kajuit op de 2 losse bedden. We hebben erg mooi weer gehad aan het begin en aan het eind van onze vaarvakantie. Maar de dagen werden natuurlijk wel al kort en dan koelt het snel af, dus de kachel wel aangehad als het te frisjes was. Wel hebben we een opmerking: de Henriëtte kan wel een opfrisbeurt wat betreft haar binnen wanden gebruiken. Verder een fijne boot om het mooie Friesland vanaf het water te ontdekken.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Zo te zien hadden jullie een echte zonaanbidder aan boord! Dank voor de mooie review!
Lees meer

10,0/10
“Luxe en ontspanning, echt genieten op het water! ”
Roso | 10 oktober 2021
TIP Ga eens varen in het najaar! Ongelofelijk rustig op het water en alle bruggen gewoon nog bediend! Geniet van bv uitzicht op de Waterpoort in Sneek ;)
In juni 2021 hebben wij op de Joanna gevaren en besloten op advies van de eigenaren in oktober nog een midweekje te varen op het nieuwe schip Martine.

Wat een luxe, echt overal is aan gedacht, stopcontacten bij je bed en stuur, hangkast, genoeg legplanken, heerlijke bedden, ruime slaapkamer en goeie zithoek met keuken! Het ontbreekt je werkelijk aan niets. De openslaande salondeuren zijn ook heel fijn!

Omdat wij de in de eerste week van oktober vaarden hebben wij ook de kachel in de avond en ochtend even aangehad, simpel en in “no time” heerlijk op temperatuur!!

De eigenaren hebben niets te veel gezegd, wat een genot om in het najaar te varen! Wat een rust en overal ligplaatsen. Soms vaarden wij alleen op het meer en als het dan windstil is, is dat echt genieten!

Ook heel even met regen gevaren, je behoudt goed zicht, rondom zitten ramen en de ruitenwissers zorgen voor goed zicht! Het schip is goed wendbaar en zeer makkelijk aan te leggen, door de hek en boegschroef. Zeker een aanrader!

Als we dan toch een tip mogen geven, de verlichting in de kajuit zou fijn zijn als je deze kan dimmen. Omdat wij in het najaar gingen varen gaan de lichten rond 1900uur aan en dan is het fijn als je niet in de spotlights zit ;)

Verder is de Martine een genot om mee te varen! Eens dat de 3 deurtjes van de slaapkamers en badkamer wat dicht op elkaar zitten, maar daardoor zijn wel alle ruimtes optimaal benut….

Voor ons zeker een rede om weer terug te komen!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
De Martine is inderdaad van alle gemakken voorzien. Top dat jullie zo hebben genoten! En varen in het najaar is inderdaad geen straf! Graag tot ziens!
Lees meer

8,4/10
“Leuke week gehad”
C.W. Geerts | 9 oktober 2021
TIP Een week is kort. Je moet een keuze maken om de plaatsjes die je tegen komt te bezoeken of te kiezen voor veel vaaruren. Dat laatste hebben wij gedaan.
Ondanks het slechte weer in hebben we toch een leuke week gehad.
De eerste maal voor ons dus nog geen! ervaring.
Alles werkte naar behoren in de boot.
Een min punt is het ombouwen van de banken naar een bed. De rugleuningen zijn erg zwaar en lastig te bevestigen op zijn plaats. Ook het liggen hierop was niet erg comfortabel.
Daarom de volgende keer een boot waar de ombouw niet nodig is. Vast Bed.
De boot vaart prettig en ook de boegschroef werkt prima. Ons plan is dit volgend jaar weer te doen.
Ook de vaar les werkt erg goed en gaf mij wat meer zelf vertrouwen om de week te beginnen.

Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het ombouwen van de bank naar een bed vergt inderdaad wat handigheid. Wat fijn om te horen dat jullie eerste ervaring met een motorboot goed is bevallen! Graag tot ziens!
Lees meer

8,8/10
“Leuke vaar week gehad.”
C.W. Geerts | 9 oktober 2021
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super!
Lees meer

9,6/10
“Zeer goed!”
Claudia Gressmann | 6 oktober 2021
Het huren van de Doerak Marije was een positieve ervaring. Goede uitleg gekregen en een duidelijk instructie filmpje over hoe het allemaal werkt. Ook een fijne haven om 's avonds de boot aan te leggen en op te laden. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Zeker voor herhaling vatbaar. Het enig minpuntje was de televisie. De verbinding haperde en na het vervangen van een kabel was het probleem nog niet volledig opgelost.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat de Marije jullie goed is bevallen! Bedankt voor de positieve woorden over ons team en de jachthaven, dit doet ons goed. Jammer dat de televisie niet helemaal goed heeft gewerkt, we zullen er nogmaals naar gaan kijken. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“Op stap met de Jantina”
Bouke | 4 oktober 2021
TIP We zijn verliefd geworden op Franeker. Prachtig sfeervol stadje. Maak een stadswandeling met een lokale gids en je hoort en ziet de rijke historie!
Heerlijk twee weken door Friesland gevaren met de Jantina. De boot vaart voortreffelijk. De uitrusting binnen is super compleet. Alleen radio en tv kregen wij niet aan de praat, ligt ongetwijfeld aan ons zelf, en eigenlijk was het toch ook wel heerlijk rustig zo.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn om te horen dat de Jantina jullie zo goed is bevallen. En Franeker is inderdaad erg leuk. Graag tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Vakantie met schip COOK”
Hans Puts | 4 oktober 2021
TIP Hindelopen zo lief en mooi. Aan te bevelen voor geïnteresseerden die zelf of belangstelling hebben voor schilderkunst. Van eind september 2021.
Elfstedenroute gevaren ! De boot is fantastisch , vaart geweldig ( aanrader) . Tja Friesland mooier dan Griekenland, Spanje, Italië, Turkije samen.👍😄
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super! Wat een mooie woorden, heel erg bedankt! Friesland is inderdaad prachtig. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Bruzer "Neptunes"”
Van der Velde | 29 september 2021
Dit jaar na 4 jaar Doerak te hebben gevaren, dit jaar een Bruzer gehad.
Hele mooie ruime boot, helaas voor de Doerak, want die willen we nu niet meer.
Bedrijf, personeel een dikke 10.
Zoals ieder jaar.
Tot volgend jaar wat ons betreft.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Wat een lovende woorden, heel erg bedankt! Dit doet ons erg goed. Een Brûzer is inderdaad (ook) een super leuke boot! Tot volgend jaar!
Lees meer

9,6/10
“Week met de Marije”
Rob van Bree | 29 september 2021
Toevallig hadden wij een week voor de boot een zelfde doerak gekocht. Dus konden we met de Marije even ervaring opdoen, en wij hebben mooi weer gehad en een voordeel in Friesland dat de brugwachters mooi op tijd de brug opendoen dat is in het westen van het land wel anders.
En onze instructeur was hele maal top, veel van geleerd in die 2 uur👌
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad. Een vaarles is inderdaad aan te raden, het is informatief en ook nog eens erg leuk! Tof, een eigen Doerak! Wij zien jullie graag (als passant) nogmaals terug in onze jachthaven! ;)
Lees meer

8,4/10
“Fijne, ruime en stabiele boot met zowel boeg- als hekschroef.”
Elja | 29 september 2021
TIP Leg niet alleen aan in de bekende en mooie jachthavens maar ook eens "in het wild". Een fijne ervaring deden wij op tussen Joure en Goingarijp.
Voor de derde keer hebben wij een boot gehuurd via De Schiffart. De Antoinette is een ruime boot met veel leefruimte en goede stahoogte in alle ruimten. De boot ligt stabiel en door de aanwezigheid van zowel een boeg- als hekschroef is het goed manoeuvreren. Wel moet goed rekening gehouden worden met de hoogte waardoor niet alle kleinere waterwegen bevaren kunnen worden.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat de Antoinette jullie goed is bevallen. En een boeg- en hekschroef zijn inderdaad geen overbodige luxe. Tot ziens in Terherne!
Lees meer

10,0/10
“Super Vakantie”
Cornelissen | 29 september 2021
Een geweldige vakantie gehad, mede door het weer dat wij gehad hebben in september.
Ondanks dat wij nog nooit gevaren hadden is het ons goed afgegaan.
Vaar les vooraf is zeker een must , deze is trouwens perfect
Wij gaan zeker nog terug voor nog een keer te varen ! en dan de overige steden aan doen, alleen dan met een iets grotere boot.
Voor de rest was alles PERFECT
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Geweldig, wat een mooie review! Een vaarles is zeker aan te raden, erg leerzaam en ook nog eens leuk. Leuk dat jullie nog eens terugkomen, wij verwelkomen jullie graag nogmaals bij ons in de Jachthaven in Terherne.
Lees meer

9,6/10
“Bruzer 850”
Joke | 26 september 2021
TIP Wij waren erg gecharmeerd van Langweer.
Fijne boot, wij waren met 2 personen, dan ideaal.

Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Een Brûzer (of Doerak) is voor twee personen inderdaad ideaal! Goed om te horen dat jullie het fijn hebben gehad op de Bastiaan. Tot ziens!
Lees meer

10,0/10
“Jupiter”
Vaste klanten | 25 september 2021
TIP Er zijn zoveel leuke plaatsen en plekken dat dit veldje te klein is...... ;-), maar in ieder geval Sloten / Langweer / Bolsward / Workum / Sneek / Wartena en ga zo maar door
Op de bank boven, achter het stuur, is het zicht beperkt doordat de scheiding van glas en kunststof een dikke rand heeft, die precies op ooghoogte uitkomt ( hoe lang of kort je ook bent)
Dit hebben vooral onze 'medevaarders' zo ervaren, vandaar dat we het toch even melden. verder alles helemaal naar wens!
We zijn niet voor niets al jaren vaste klanten.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super leuk om te horen dat jullie het leuk hebben gehad. Friesland heeft inderdaad voldoende leuke dorpjes om te ontdekken. Graag tot de volgende keer!
Lees meer

9,2/10
“Prima Doerak!”
Michiel Jelijs | 24 september 2021
TIP De zithoek helemaal ombouwen tot een groot bed is best een klus (tafel naar beneden etc). Wat ons beter beviel was om de tafel te laten staan, en de zijbanken als 2 1-persoonsbedden te gebruiken, waar je ook nog op kan zitten.
Heerlijk weekend gevaren op Doerak 700 Nicole! De boot was erg netjes en schoon, ruim (voor 7 meter lengte!), comfortabel, en van alle gemakken voorzien (verwarming, warm water, boegschroef).

Wat een beetje tegenviel was dat Nicole zo'n 3 liter diesel per uur verbruikte (bij rustig varen, 9 km/u), ik had voor zo'n kleine boot iets minder verwacht…
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn dat jullie een leuk weekend hebben gehad op de Nicole! Graag tot een volgende keer!
Lees meer

9,6/10
“Margriet”
Hans en Matthilde | 22 september 2021
TIP We vonden vooral het overnachten aan een Marrekrite, midden in de natuur, zeer leuk. Na jaren in het gebied van het Grevelingen meer en Haringvliet te hebben gevaren was Friesland een aangename verrassing!
We zijn erg tevreden over dit schip, het enige minpuntje zijn de bedden die erg hard zijn.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Blij om te horen dat het schip jullie goed is bevallen. Een plekje aan een Marrekrite steiger is zeker aan te raden! Tot ziens bij ons in de jachthaven in Terherne!
Lees meer

9,2/10
“Midweekje met Nicole”
Ria van Laeré | 20 september 2021
TIP Wanneer je een route volgt kom je vanzelf leuke plekjes tegen. Een aanrader is de gratis ligplaatsen op een eilandje of rustige bocht in het vaarwater. Prachtige vergezichten.
Een heerlijke eerste ervaring met het motorjacht Nicole. Goede ontvangst, hele duidelijke en gezellige instructie waardoor wij goed uit de voeten konden op het water. Zeker voor herhaling vatbaar.
Prijs / kwaliteit
6,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Goed om te horen dat jullie eerste ervaring met een motorboot goed is bevallen! Graag tot de volgende keer!
Lees meer

10,0/10
“Fantastisch! Tot volgend jaar.”
Heine van Wieren | 19 september 2021
TIP Vaar eens richting Dokkum, een geweldige omgeving. Of doe een "rondje" langs Kuinre!
De Jantina is voor mij een geweldige boot, ik kan er met familie en vrienden prima mee varen en iedereen geniet van de boot. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Voor mij is het al het 8e jaar dat ik deze boot heb gehuurd en het 9e jaar is al geboekt. De Jantina is een mooie ruime boot waarvan ik vind dat je daar prima met 4 volwassenen een aantal dagen kan doorbrengen. De ondersteuning vanuit "de Schiffart" is geweldig, prima ontvangst en begeleiding tijdens de reis (als je die nodig hebt). Tot volgend jaar!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Super, heel erg bedankt voor de mooie review! Tot snel!
Lees meer

10,0/10
“Prachtige vaarvakantie gehad op de Antaris.”
Jan Bos | 19 september 2021
Lekker schip om mee te varen. Rondje Friesland gevaren. Jammer was alleen dat de digitenne antenne niet overal verbinding had. In September begint de avond vroeg dus wilde ik naar het 8 uur journaal kijken maar dat ging vaak niet. Maar de service van het Schiffart team is uitstekend. Paar keer gebeld voor een vraag en er wordt direct teruggebeld met de oplossing.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Het ontvangst van de digitenne is inderdaad niet overal even goed. Fijn om te horen dat jullie leuk zijn weggeweest en blij zijn met onze service. Tot ziens!
Lees meer

9,2/10
“Verplicht onthaasten”
Siersema | 16 september 2021
TIP Kies vooral een route in het zuiden Friesland. Daar is meer afwisseling van plaatsjes die je kunt bezoeken
We wonen sinds kort in Friesland. Om deze provincie vanaf het water te ervaren hebben we een boor gehuurd. Helaas was het weer grijs maar de temperatuur goed. Mede hierdoor was het wel wat 'rustig' op het water.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Friesland is (ook) vanaf het water prachtig! Graag tot een volgende keer!
Lees meer

8,0/10
“huren Jolanda”
Twan en Miranda van den Broek | 15 september 2021
TIP Wij hebben in de week van 30 augustus t/m 6 september weer een fantastische week gehad op de Brûzer Jolanda. Samen met onze 2 honden Bayca ( 5 jaar) een border Collie en Rowie een duitse herder pup van 7 maanden . Onderweg genoeg aanlegplaatsen voor de honden en zelf hebben we genoten op de verschillende havens waar we iedere nacht weer een ander adres zochten. Diverse steden bezocht dus het was weer een topvakantie voor herhaling vatbaar
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
6,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
8,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Voor herhaling vatbaar, dat horen wij graag! Leuk om te horen dat jullie (en de honden) het leuk hebben gehad. Tot de volgende keer!
Lees meer
1 2 3 25