Ervaringen

9,4/10 707 reviews


10,0/10
“Heerlijk verplicht onthaasten. Aanrader. ”
Frans van Beurden | 22 september 2020
TIP Door de week is er overal wel een plekje te vinden in een jachthaven of marrekrite plekje. In het weekend is het veel drukker op het water maar mag je van de erg vriendelijke eigenaren van Schiffart in hun eigen jachthaven slapen.
Wat een heerlijke week hadden wij vorige week met de Kruiser Mercurius. Het weer was natuurlijk ook super.
Overnachten en ontbijten in de Alde Faenen op 1 van de heerlijke Marrekrite plekjes waar je de zon ziet opkomen is zalig.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Onthaasten is iets wat op het water als vanzelf gebeurd. Fijn dat jullie zo hebben genoten ;-) En hartelijk dank voor de 5 sterren!
Lees meer

8,0/10
“Antares”
Felix | 22 september 2020
Prima schip, alles keurig verzorgd. Twee dingen: een roerstandaanwijzer ontbreekt, maar zou het leven een heel stuk gemakkelijker maken en is op een dergelijk schip ook best gebruikelijk. En - klein dingetje - de bril van de toiletpot is echt wel aan vervanging toe.

Voor wat betreft de service; bij vertrek al weinig tot geen begeleiding, alleen QR-code voor summier instructiefilmpje. Als je nog nooit met een dergelijk schip bent weg geweest is dat best weinig. Bij het inleveren al helemaal geen persoonlijk contact met de verhuurder. We waren (ruim vóór 0930u) de laatste dingen nog aan het pakken toen er wel zonder enige aankondiging ineens iemand aan boord stapte die de brandstoftank ging vullen. Maar geen enkele manier om het schip te laten inspecteren. Je moet dus maar afwachten of de borg teruggestort wordt, want je laat hem ongezien achter. Dat kan echt beter.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
6,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie reactie. Helaas met Covid 19 is het persoonlijke klantcontact aan boord voor jullie eigen veiligheid gereduceerd naar minimaal, het is daar niet of nauwelijks mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Dat wil niet zeggen dat wij niet voor jullie klaarstaan wat betreft service en vragen. Op de receptie zijn wij altijd bereid, op de haven lopen we rond voor eventuele vragen en ook telefonisch zijn wij goed bereikbaar. Schroom voor de volgende keer niet om daar gebruik van te maken!
Lees meer

10,0/10
“Eine super Woche mit einer tollen Yacht!”
Sandra B. | 22 september 2020
TIP Auf alle Fälle Mückenspray mitnehmen! Die Biester haben uns die erste Nacht zur Hölle gemacht, nach kurzem Sprayen am nächsten Tag war Ruhe in der Schlafkabine. Turfroute ist nett und viel Arbeit mit den ganzen SB-Brücken (der Co-Kapitän muss schon ordentlich was tun und flexibel sein), aber die Strecke hin bzw. zurück (je nachdem wie man fährt) über Meppel ist nicht schön. Viel Straße, ständig daneben. Wesentlich idyllischer ist es da doch um Sneek/Grou/Akkrum herum.
Die Joanna ist das ideale Schiff für 2 Personen mit allem, was man braucht. Wir haben sie eigens dafür gemietet, erstmalig die Turfroute zu fahren. Die wir uns allerdings idyllischer vorgestellt hatten, als sie ist. Und so haben wir sie nach 3 Tagen wieder verlassen und sind in altbekannte Gewässer gefahren, wo keine Straße daneben liegt. Es war eine traumhafte Woche und bestimmt nicht das letzte Mal. De Schiffart hat zuverlässig tolle Boote und im Gegensatz zu anderen Vercharteren, die wir leider auch schon kennenlernen "durften", einen TOP-Service. Deshalb geht es nächstes Jahr im Mai wieder von dort los 😊
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für Ihre Super-Bewertung und die wirklich wunderschöne Bilder! Wir sehen Sie gerne im Mai wieder ;-)
Lees meer

10,0/10
“Antares”
Dück Dietmar | 22 september 2020
Sehr gutes Schiff für 4 bis 6 Personen. Gute Ausstattung und sehr freundliche Empfang.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Herzlichen Dank für Ihre Super-Bewertung, das macht uns froh und stolz!
Lees meer

9,2/10
“Henriëtte”
E. Scheefhals | 22 september 2020
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie review!
Lees meer

9,6/10
“Weekend varen met de Margriet”
Mark | 22 september 2020
Fantastisch weekend gehad op deze mooie boot! Friesland is top, echt een aanrader!
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Fijn! Dank voor jullie reaktie.
Lees meer

9,6/10
“Sylvia”
Maria Schulp-Haer | 22 september 2020
TIP Maak gebruik van de Marekriete ligplaatsen, midden in de natuur. Je hebt er als voor betaald!! Zie het oranje vlaggetje voor op het schip.
Dit schip heb ik een midweek gehuurd ter gelegenheid van mijn verjaardag. Het is vrij prijzig, maar als je er op vaart, merk je dat het de prijs waard is. Vier aparte twee persoons-kamers (waarvan helaas niet een met een twee persoons- bed). Twee volwaardige douches (heerlijk!) en twee toiletten waarvan een separaat en met makkelijke bediening. Genoeg leefruimte beneden (met moderne styling) én boven waar ook een grote tafel staat. Voor de stuurman of vrouw prima stoelen en echte ruiten met ruitenwissers (dus geen plastic waar je bij regen haast niets door ziet). De boot is heel rustig wat betreft geluid en makkelijk te sturen. Ook heel stabiel zodat mensen die last hebben van zeeziekte daar niet of nauwelijks last van hebben. Vanwege Corona waren we geheel selfsupporting, we hebben geen haven en geen winkel gezien. Al die spullen die we mee hadden konden we makkelijk bergen. Met z'n 2-en koken is wel een punt, want er is niet veel ruimte in de keukenhoek, al lijkt dat wel zo op het plaatje. Samen afwassen lukt nog wel. Een niet zo makkelijk oven (op gas) en geen magnetron. Heb zelf altijd extra bestek bij me, daar ben je zo doorheen. De rest is in voldoende mate aanwezig. Bij regen moeten alle raampjes goed dicht. Je snapt het niet, maar werkelijk alles wat in het bereik van de raampjes lag was doorweekt. Zowel aan stuur- als aan bakboord. Ook een matras was voor een derde nat. Gelukkig hadden we een reservematras omdat we i.p.v. met 8 met 7 personen waren. De buitentrap naar het water en de douche aldaar (warm en koud water!!) was weer een van de grote verrassingen, naast uiteraard de airco en de vloerverwarming. Er is 220V, een USB-aansluiting, radio en TV. Het woord wellness doet wellicht een sauna verwachten of een ligbad.. maar die zijn er niet... Dit waren wel zo' n beetje de punten. Volgende keer nemen we een kruimeldief mee. Er is een prima stofzuiger, maar die moet je dan wel eerst uit een bank vissen. Ik neem dan ook een badmatje ,een waslijn, houten lepels, mijn lievelings messen, veel lucifers, voedsel-opbergdozen en veel keukenlinnen mee. Maria.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hallo Maria, dank voor je uitgebreide review! Fijn dat het schip jullie goed is bevallen. Wellicht een tip van ons voor de volgende keer: in de achterhut aan stuurboord kun je heel eenvoudig de bedden naar elkaar toe schuiven zodat er een 2-persoons bed ontstaat. Het woord wellness ben je waarschijnlijk bij het kotterjacht Maxima tegen gekomen; deze heeft onder meer een sauna aan boord, ook een unieke ervaring op een schip...
Lees meer

8,4/10
“Comfortabele kampeerboot”
Femke Kaptein | 22 september 2020
TIP Terhegge is een heel goed uitgangspunt voor een rondje Woudaaproute met overnachtingen aan Marrekriten. Deze route is zo uitgestippeld dat je weinig last hebt van bruggen, goed beschut vaart en leuke dorpjes aan kan doen. Sla de houtzaagmolen in Woudsend niet over (zaterdag open) en het chocolade boerenijs bij Margje24 in Sneek is super!
Alles was aanwezig voor een compleet vaarweekendje met familie van 8 tot 82 jaar. Ook met regen en wind hield het bootje zich goed. Niet te groot, niet te klein en zelfs met regen nog heel comfortabel. Ook bedden sliepen goed. Niet het jongste bootje in de vloot maar nog prima vaarbaar. Alleen kleine verbeterpuntjes als nieuwe deksel voor afvalbak en batterij voor de scheepsklok. Fijne professionele afhandeling van de verhuur.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Dank voor jullie beoordeling en leuke tips!
Lees meer

9,6/10
“Giselle”
Philipp | 22 september 2020
TIP Ga de natuurgebieden in en slaap bij een Marrekrieten slaapplek. Je ervaart vrijheid als nooit tevoren. Er is plek genoeg, dus maak je geen zorgen als je eerste plaatsje bezet is.
Wij hebben 5 dagen gebruik mogen maken van de kleinste Doerak. Met 2-en heb je dan alle ruimte die je nodig hebt. De zithoek tover je gemakkelijk om in een 2-persoonsbed. Het middenstuk is echter niet heel comfortabel, aangezien dit bestaat uit de rugleuningen van de bank. Je kunt dus beter ‘uit elkaar’ slapen. Eventueel kan er bovendeks zelfs nog een 3e (kind) overnachten. In koude nachten echter niet aan te raden. De boot heeft alle inventaris aan boord. Is makkelijk te manoeuvreren en je kunt er bijna overal mee komen. Slapen in de natuur is een prachtige beleving. Vrijheid als niet eerder beleefd. Let er wel op dat de koelkast alleen koelt als je iedere dag een stukje vaart. Verder kunnen wij de Schiffart aanraden als verhuurder. Ontzettend vriendelijke mensen, fijn materiaal, goed verzorgd en compleet.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie reaktie en mooie beoordeling!
Lees meer

10,0/10
“Motorboot proberen. ”
Peter | 22 september 2020
TIP Maak elke dag weer anders, een andere plek. Maak er een feest van.
Midweek met de Jantina op stap. Prachtige boot, compleet met alles erop en eraan. Zeker voor herhaling vatbaar. Vriendelijke mensen zowel bij het ophalen als terug brengen van de boot.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Mooi dat het zo goed is bevallen; avontuur & ontspanning tegelijk maakt elke dag op de boot een feestje! En thanx voor de 5 sterren ;-)
Lees meer

10,0/10
“Erwartungen voll erfüllt”
Thomas Räuchle | 20 september 2020
Das Schiff hält was es verspricht, es bietet eine moderne Ausstattung, hält für vier Personen sehr viel Platz bereit und lässt sich infolge des Bug- und Heckstrahlruders punktgenau manövrieren. Allerdings sollte vor dem Chartern des Schiffes dennoch - infolge der Größe und Abmessungen des Schiffes - einiges an Fahrpraxis vorhanden sein, da das Warten vor den Brücken in den z.T engen Kanälen Fahrexpertise erfordert.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Herzlichen Dank für Ihre Super-Bewertung! Sie haben Recht; für ein Schiff in dieser Abmessung, fragen wir Fahrerfahrung oder mit nur wenig Fahrerfahrung ist Fahrunterricht von uns aus eine Verpflichtung. Fahrunterricht organisieren wir immer einfach und gerne bevor man los fährt auf das Schiff was gemietet ist.
Lees meer

10,0/10
“Sommerurlaub 2020”
Markus Precht | 20 september 2020
Friesland ist ein tolles Gebiet,mit vielen kleinen schönen Städtchen, in denen es viel zu entdecken gibt, tollen und sehr gastfreundlichen Häfen.
Sehr zu empfehlen ist ein Aufenthalt in Sneek. Wir haben gleich 2 Nächte in Sneek verbracht und es genossen.
DeSchiffart-Yachtcharter ist rundum bemüht gewesen,es uns einfach und sehr angenehm zu machen. Ein super gastfreundliches Team, das aufkommende Fragen immer zu beantworten weiß und bei Ab- & Anreise stets superfreundlich war.
Für uns steht jetzt schon fest, dass wir 2021 wieder bei deSchiffart buchen werden.
Danke für den tollen Urlaub.
Liebe Grüße
Familie Precht & Freunde
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Toll dass es Sie so gut gefallen hat, wir sehen Sie gerne nächstes Jahr wieder ;-) Und natürlich auch herzlichen Dank für Ihre 5 Sterne!
Lees meer

10,0/10
“Friesland 2020”
Dirk | 19 september 2020
Durch Friesland mit der Kutteryacht Anna Marie im sonnigem Spätsommer bei 20 Grad. Die schöne Landschaft und traumhaftes Wetter waren einmalig. Yachtcharter de Schiffart ist eine sehr gute Adresse zum chartern. Das Team von de Schiffart ist sehr freundlich, kompetent und hilfsbereit. Die Boote und die Hafenanlage sind sehr gepflegt und lassen keine Wünsche offen. Wir kommen gerne wieder nach Friesland ..... und natürlich zu de Schiffart ;-)
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Topp! Sehr gut zu hören und Dank für Ihre 5 Sterne, das macht uns immer wieder froh. Gerne bis nächstes Mal ;-)
Lees meer

9,6/10
“Voor herhaling vatbaar!”
Paul en Trudie | 19 september 2020
TIP Zie ons uitgebreide verslag van de vaarvakantie op onze eigen site via onderstaande link.
We hebben genoten van onze midweek varen met de Rosalien. De begroeting was vriendelijk en de instructie (via Youtube vanwege Covid-19) was prima en ook na te lezen.

Voor ons, als iets oudere mensen met rugklachten, is de constructie om het eetgedeelte om te vormen naar het slaapdeel en visa versa wel een enorme aanslag op onze ruggen. De optie om het bed de hele vakantie opgemaakt te laten liggen brengt met zich mee dat je de fijne ruime plek aan de eettafel niet kunt gebruiken.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Hartelijk dank voor jullie reaktie. Ik heb ook even op jullie site gekeken, leuk hoor!! Graag tot een volgende keer ;-)
Lees meer

8,4/10
“Linda ”
Detlef Lucht | 19 september 2020
TIP Sehr schön war es in Stavoren . Auf dem Weg dorthin unbedingt einen Stopp auf Taka Tuka Eiland einlegen und das Kind in einem wiederentdecken .
Das richtige Boot für 2 Personen. Gute Aufteilung.
Leicht zu fahren,auch für Anfänger. Was etwas fehlt, ist Stauraum für Textilien und Haken für Handtücher oder Jacken.
Prijs / kwaliteit
8,0/10
Hygiëne
8,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
8,0/10
Reactie van de verhuurder:
Vielen Dank für Ihre Reaktion. Ausreichendes Stauraum finden Sie auch noch unter die Banken, vielleicht nicht entdeckt? Aber keine Haken für Handtücher? Natürlich gehören die da zu sein, nächstes Mal haben Sie Platz für die Handtücher und Jacken!!
Lees meer

10,0/10
“Eine Kurzwoche auf der Doerak Femke ”
S. Heidemann | 19 september 2020
TIP Bei Buchung der Femke empfiehlt es sich nur das wesentliche mitzunehmen, da es relativ wenig Stauraum gibt. Ein Strandtag in Lemmer lohnt sich auf jeden Fall und auch eine Nacht auf einem Wasserliegeplatz mitten in der Natur ist ein schönes Erlebnis.
Es war, auch aufgrund des Wetters, wieder einmal ein wahnsinnig schöner Urlaub. Wir waren zu dritt, so dass auch die mit 7,80 m Länge eher kleine Femke ausreichend Platz bot. Wir sind aufgrund des Wetters viel gefahren und konnten uns einiges ansehen, was das schöne Friesland so zu bieten hat. Es war nicht die erste Fahrt mit einem Boot der de Schiffarts und es wird auch nicht die letzte sein. Die Femke ist dafür genauso gut geeignet wie ihre "größeren Schwestern".
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Herzlichen Dank für Ihre 5 Sterne-Bewertung und tolle Bilder! Gerne bis ein folgendes Mal ;-)
Lees meer

10,0/10
“Sehr gutes und schönes Schiff. Leicht zu fahren , alles super überschaubar. Sehr großzügige Duschen . Toiletten wie zu Hau”
Reinhard , Schmidt | 19 september 2020
Einfach nur Klasse . Wir fahren schon 20 Jahre . Aber das ist das beste Schiff.
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Ein ganz großes Kompliment, vielen Dank!!
Lees meer

9,6/10
“Wochenend-Trip mit der "Femke"”
Matthias Fennen | 17 september 2020
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
8,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Bedankt voor jullie mooie beoordeling!
Lees meer

10,0/10
“Vaarweekend nazomer”
Jolanda Moorman | 16 september 2020
TIP Afhankelijk van tijd zoveel leuke bestemmingen en routes.
Al jaren een geweldige thuishaven voor vele mooie vaardagen in Friesland met gezin en de laatste jaren met vriend(in). De hond is ook welkom aan boord, heel fijn als je wat langer weg wilt dat ie gezellig meekan.
Welke boot ik ook huurde, altijd spik en span, tot het laatste theelepeltje. Interieur en exterieur netjes en vernieuwd waar nodig, zoals de moderne makkelijk te verstellen tafel. De doerak Rosalien is een praktisch ingedeelde ruime boot, compleet en knus voor twee (tot drie) personen.

Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Zo leuk om te horen...! Kwaliteit en hygiëne vinden wij voor klanten heel belangrijk en daar doen wij dan ook ons uiterste best voor. Dank voor de mooie 5 sterren-beoordeling!
Lees meer

10,0/10
“De week was te kort”
Twan en Miranda van den Broek | 15 september 2020
Het was voor ons de eerste keer dat we gingen varen op een boot. De doerak is een prima boot voor 2 personen om mee te beginnen. Na 3 uur les te hebben gehad van Arend hebben we die nacht in de Haven van Terherne geslapen,en zijn we de volgende dag ons avontuur aangegaan.
We hebben een fantastische week gehad,ondanks dat de dynamo kapot ging onder het varen,Er ging een lampje branden en we hoorde een vervelend piepje.Contact gezocht met jullie,en het probleem werd de volgende morgen perfect opgelost,zodat wij weer gewoon verder konden varen. Het bed wat iedere dag omgebouwd moest worden van bank naar bed was niet echt fijn. Daarom hebben we voor volgend jaar maar een Brûzer gehuurd omdat we zeker ons avontuur af willen maken,omdat deze week echt te kort was!!!!
Prijs / kwaliteit
10,0/10
Hygiëne
10,0/10
Boot / bootuitrusting
10,0/10
Service en gastvrijheid
10,0/10
Vaargebied / beleving
10,0/10
Reactie van de verhuurder:
Als je geniet, vliegt de tijd. Een goed teken en erg leuk dat jullie voor volgend jaar weer geboekt hebben! Tot dan ;-)
Lees meer
1 2 3 36