De ‘Martine’ nieuwe aanwinst in de vloot

6 juli 2021

De doop van het spiksplinternieuwe schip de Martine verliep afgelopen dinsdag vlekkeloos. De eer was aan Tineke Bos, zij wierp de champagnefles één keer en deze patste gelijk stuk op het anker. Met de doop en de tewaterlating wordt de Rob 9.60 officieel toegevoegd aan de verhuurvloot.

“Eindelijk is het zover, het project wat op 25 januari 2019 begon is nu tot een einde gekomen.”, zo startte de speech van Mark de Schiffart, zoon van eigenaren Arend en Gisela de Schiffart en meewerkend in het familiebedrijf. Op die dag werd het schip, casco, op een vrachtwagen geladen en naar Terherne gereden.

Opbouw
Toen het schip binnen in de werkplaats stond kon het bouwen beginnen! Alles is door Mark en onze eigen medewerkers tot in detail uitgedacht, gebouwd en afgewerkt. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zo is het interieur gemaakt van notenhout, bevindt zich aan boord een goede ventilatie en verwarming en is er gebruik gemaakt van fijne sfeerverlichting. Het schip is van alle gemakken voorzien en geschikt voor twee tot vier personen. Er is hard gewerkt en er zijn heel wat avonduren in gegaan. “Uiteindelijk staan we hier 2,5 jaar later en ben ik best trots op het eindresultaat”, vertelt Mark trots.
 
Martine
Ook de onthulling van de naam is altijd een verrassing. “Een ding is zeker, het slaat altijd op iets of iemand. In dit geval is het een iemand, namelijk mijn schoonzusje Tineke”, vertelt Mark. Mark heeft als traditie om de namen van zijn boten te laten beginnen met ‘Mar’. Zo kregen zijn voorgaande boten de namen Marije en Margriet, deze zijn ook vernoemd naar bekenden. Tineke was deze keer aan de beurt, zij trok aan het touwtje onthulde de naam ‘Martine’. Na een korte speech werpt zij de champagnefles stuk tegen het anker. Tineke: “Ik doop de Martine en wens haar en haar opvarenden een behouden vaart!”

Met deze nieuwe aanwinst telt de vloot nu 37 boten. Je kunt de Martine vanaf nu tegenkomen op de Friese wateren, vanaf dan gaan de eerste huurders er mee op pad. Op een behouden vaart!

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over de Martine

Terug naar overzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Ook nieuws en aanbiedingen automatisch in je mailbox?