Nieuw in de maak: De Targa 10.50!

14 oktober 2022

Begin dit jaar zijn er plannen gemaakt om een nieuwe boot toe te voegen aan onze vloot. In samenwerking met Jachtservice Smeding uit Dronrijp is het nieuwe Schiffart model ontworpen; De Targa 10.50. Een luxe motorkruiser met open kuip.

Het casco van de nieuwe Targa die in aanbouw is.
Het casco van de nieuwe Targa die in aanbouw is.

Nadat alle bouwtekeningen tot in perfectie uitgewerkt zijn kon er dit jaar gestart worden met de bouw van het schip. In juli is het casco opgeleverd en op transport gegaan naar onze jachthaven in Terherne.

De komende maanden gaat ons team de boot verder afmaken. De montage, het interieur, het schilderwerk enz. gebeurt allemaal op onze eigen werf. Het is de bedoeling om in de toekomst de Targa-lijn verder uit te breiden met meerdere schepen. Wordt vervolgd! 

Antares uit de vloot
Met deze nieuwe schepen in de maak moet er plaats gemaakt worden in de vloot. Na jarenlange trouwe dienst hebben we per Augustus afscheid genomen van de Proficiat Kruiser ‘Antares’. Vanaf 1993 heeft de Antares deel uit gemaakt van De Schiffart vloot, destijds startend in Akkrum. De Friese wateren kent ze inmiddels op haar duimpje en na zo’n dertig jaar is ze klaar voor een nieuwe eigenaar. De boot is helemaal opnieuw geschilderd en verkocht. Wij wensen de nieuwe eigenaren (trouwe huurders) heel veel plezier met deze prachtige boot!

Terug naar overzicht
Aanmelden nieuwsbrief

Ook nieuws en aanbiedingen automatisch in je mailbox?