Zoeken in de website

Selecteer uw taal

  • header-01

Vaartips en handige info

Het mooie van Friesland

Friesland is een prachtige provincie. Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat Friesland wel niet allemaal te bieden heeft!

Er zijn mooie slootjes en kanaaltjes die gevaren kunnen worden in Friesland. Maar er zijn ook routes die gedaan kunnen worden. Maak kennis met de gezellige plekken: Leeuwarden (Ljouwert), Sneek (Snits), IJlst (Drylts), Sloten (Sleat), Stavoren (Starum), Hindeloopen (Hylpen), Workum (Warkum), Bolsward (Boalsert), Harlinger (Harns), Franeker (Frjentsjer), Dokkum (Dokkum). Oftewel de Friese Elfsteden. De beroemde steden kunnen in een route in eigen tempo aangedaan worden. De ideale balans tussen af en toe een hapje en een drankje op een terrasje en het genieten van op het water zijn.

Ook een zeer mooie en knusse route is de Turfroute. De afstand tot de natuur wordt hier tot een minimum gebracht. Rustig touren door smalle slootjes en ook hier is er af en toe ruimte om een dorpje aan te doen. Plekken met voorzieningen langs de turfroute zijn: Appelscha, Donkerbroek, Gorredijk, Hemrik, Oldeberkoop, Oosterwolde. Deze plaatsjes laten u zien hoe gezellig varen in Friesland kan zijn!

Wist u dit allemaal over Friesland? Een leuk filmpje over wat Friesland allemaal te bieden heeft!

Een andere vorm van genieten op het water kan natuurlijk ook, namelijk varen op het ruimere water!

Er kan natuurlijk gekozen worden voor het ruime water. Friesland heeft genoeg mooie meren waar de vaarrichtingen niet afhankelijk zijn van de walkant. U kunt hier bijvoorbeeld het anker uitgooien om heerlijk te vertoeven in de zon of een baantje te trekken in het water. Voor een overzicht van de meren in Friesland kunt u het beste een waterkaart aanschaffen. Deze zijn overigens bij de huur van een boot inbegrepen.

Praktische informatie

Geen vaarbewijs nodig!

Voor het varen met onze moderne motorjachten hoeft u geen vaarbewijs te hebben. Indien u geen vaarervaring heeft raden wij vaarles aan.  Beginners kunnen tegen een geringe vergoeding uitvoerige instructie krijgen of zelfs een eendaagse spoedcurus. Gevorderde pleziervaarders krijgen bij de overhandiging van het schip tekst en uitleg over de boot.

Huren: veel mogelijkheden

Onze wisseldagen zijn op maandag, vrijdag en zaterdag. Vertrek om 15:00 uur, weer inleveren om 9:30 uur. U kunt een schip één of meerdere weken huren, een weekend of een midweek of een combinatie van beide: een week én een weekend of midweek. In het voor- en naseizoen zijn de voordeligste mogelijkheden.

Kwaliteit en zekerheid

Wij zijn lid van de gerespecteerde branche organisaties HISWA en Top of Holland en het bureau voor toerisme Friesland Holland. Dat betekent dat wij de hoogste kwaliteit bieden en u uitgebreid kunnen informeren over de talrijke routes en bezienswaardigheden. De boorddocumentatie is dan ook compleet en afgestemd op het schip.

Betaling in termijnen

De helft van de huursom dient u bij reservering, na het ondertekenen van het toegestuurde HISWA-huurcontract, betalen. De andere helft betaalt u pas 14 dagen voor afvaart.

All-risk verzekering en waarborgsom

Onze motorjachten zijn all-risk verzekerd, dus geen zorgen. Het eigen risico is uiteraard voor de huurder, de hoogte daarvan staat in de vorm van de waarborgsom op de prijslijst. Deze waarborgsom, die bij het aan boord gaan van het schip betaald moet worden, krijgt u volledig terug bij schadevrije teruggave van het door u gehuurde schip. Het eigen risico (de waarborgsom) is bij ons te verzekeren. Zie voor alle actuele prijzen onze prijslijst.

Aftanken en schoonmaken

Het brandstof verbruik is voor eigen rekening. Na terugkomst wordt de dieseltank altijd door ons zelf gevuld met onze mobiele tank. De eindschoonmaak wordt ook door ons uitgevoerd.

Annuleringsverzekering

U kunt bij reservering tegen relatief geringe kosten bij ons een annuleringsverzekering afsluiten.

Inventaris

De jachten zijn standaard van uitgebreide keukeninventaris voorzien. U krijgt bij reservering een inventaristlijst. Het enige wat u zelf mee moet nemen of extra kunt huren zijn handdoeken en beddengoed. De inventaris lijst kunt u vinden bij de downloads.

Bijboten, fietsen en accessoires

Bijboten

Met de verhuur van deze recreatieproducten brengen wij de hele bezienswaardige wereld binnen uw bereik. Waar de grote boot niet kan komen, brengt de fiets of de rubberboot u naar de winkel of attractie. Informeer vrijblijvend naar de gunstige huurtarieven van vouwfietsen en opblaasboten.

Fietsen

Met fietsen aan boord krijgt varen een extra dimensie. Dat geldt ook voor een opblaasbare bijboot met buitenboordmotor.

Zwemvesten

Als u met kleine kinderen op pad gaat kunnen wij het bijhuren van zwemvesten ten zeerste aanraden. Prijzen hiervan kunt u vinden in de prijslijst.

IJsselmeerpakket

De kotterjachten mogen als enige boten op het IJsselmeer komen. Dit geldt alleen als het veilig kan. Boven windkracht 4 mag er niet op het IJsselmeer gevaren worden (!). Als men op het IJsselmeer wil varen is een IJsselmeerpakket verplicht. De prijs hiervan kunt u vinden in de prijslijst.

Handige tips

 

Hebt u nog nooit gevaren? Geen probleem! Wij werken samen met Vaarschool Noord Nederland, die u op uw eigen  gehuurde boot een vaarcursus geeft. Deze is niet alleen bijzonder leuk, maar ook erg nuttig. Het geeft u een rustig gevoel. U kunt dit gelijk bij uw boot inboeken.

Wilt u thuis alvast de voorbereidingen treffen voor een prachtige vaarroute? Bestel dan bij het boeken van uw boot een waterkaart!

Het is goed om te weten dat in het gebied waar u gaat varen beroepsvaart van hetzelfde water gebruik maakt. Binnenvaart schepen kunnen niet makkelijk uitwijken en afremmen en de dode hoek kan tot 350 (!) meter zijn. In het knooppunten-boekje (Noord-Nederland) worden mogelijk gevaarlijke locaties beschreven. Het is goed om dit boekje eens door te nemen! Het boekje is hier te downloaden.

De Schiffart Yachtcharter

Koailan 6 NL-8493 LA Terherne
T: +31 (0) 566 65 19 20
E: info@schiffart-yachtcharter.com

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:30

Volg ons ook op